Sven Rydell är Årets Brobyggare

Lördag 30 april gick årets upplaga av Jönköpingsgalan av stapeln där Jönköping University (JU) delade ut priset Årets Brobyggare till Sven Rydell, näringslivschef på Jönköpings kommun.

Marie Ernst Bravell gratulerar Sven Rydell

Marie Ernst Bravell gratulerar Sven Rydell till utmärkelsen Årets Brobyggare under Jönköpingsgalan.

– Vi på Jönköping University är stolta över att få dela ut ett pris som visar på vårt gemensamma arbete att bygga en stark samverkan i regionen. Vi vill med priset framhäva alla de goda krafter och möjligheter till samverkan som finns i regionen och lyfta fram initiativ som bygger broar mellan vetenskap och samhälle, säger Agneta Marell, rektor vid Jönköping University.

På galan, som i år ägde rum på Elmia, delades totalt nio olika priser ut och Jönköping University delade för andra gången ut priset Årets Brobyggare. Marie Ernsth Bravell, vd på Hälsohögskolan, var prisutdelare.

”Jag är stolt, rörd och jätteglad!”

– Sven är en viktig kraft för att samarbetet mellan Jönköping University och Jönköpings kommun blir allt starkare. Han gör stora insatser för att öka förståelsen för hur vi tillsammans kan möta utmaningar och fånga möjligheter. Hans stora engagemang med att säkra att kunskap från akademi, näringsliv och offentlig sektor samlas och kommer till nytta är imponerade, säger Agneta Marell.

Sven Rydell på Jönköpingsgalan.

Sven Rydell - Årets Brobyggare.

– Stort tack för dem makalöst fina utnämningen! Jag är stolt, rörd och jätteglad! Ser verkligen fram emot att fortsätta bygga broar tillsammans med Jönköping University, säger Sven Rydell.

Jönköpingsgalan, som leddes av Tina Gardestrand och Jonas Gallneby, innehöll hyllningar och prisutdelning i nio kategorier samt artistframträdande av bland annat Laila Adèle och JU:s egen schlagerdrottning Faith Kakembo, universitetsadjunkt vid Hälsohögskolan.

Motivering Årets Brobyggare – Sven Rydell

Titeln Årets Brobyggare går till Sven Rydell som varit en stark drivande kraft i att bygga, restaurera och vårda relationsbroar mellan Jönköping University och det omgivande samhället. Sven påvisar ett starkt engagemang för JU:s viktiga arbete med nyttiggörande och delar generöst med sig av sina kontakter, oavsett om samverkan sker med en student, en lärare eller Jönköping Universitys ledning. Genom sitt engagemang är Sven en mycket god ambassadör för JU, såväl inom som bortom regionen och tvekar inte att lyfta fram JU.

Läs mer om galan och årets alla vinnare. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om priset Årets Brobyggare

Priset Årets Brobyggare går till en person, organisation eller företag som agerar som en positiv kraft och tar initiativ till aktiviteter som bidrar till att bygga broar mellan Jönköping University och samhället. Jönköping Universitys kopplingar i regionen och samarbeten med företag och organisationer är det som håller oss relevanta. I Jönköping Universitys nya mission förtydligas detta ytterligare genom formuleringen: Med förankring i regionen och med ett vidsträckt globalt engagemang bygger vi broar mellan vetenskap och samhälle - och utbildar framtidens förmågor.

Presskontakt

Agneta Marell, rektor Jönköping University, 036-10 10 01
Sven Rydell, näringslivschef Jönköpings kommun, 036-10 55 08
För frågor om Jönköpingsgalan vänligen kontakta Jonas Lundin, projektledare,
0722-02 04 05

2022-05-02