Uppskattat Öppet hus på Campus Gränna

Den 5 maj höll Jönköping University Enterprise (JUE) för första gången öppet hus på Campus Gränna. Dagen bjöd på solsken, tal, mingel och aktiviteter i de vackra omgivningarna där den anrika internatskolan Grennaskolan tidigare huserade.

Bolaget Jönköping University Enterpise (JUE) bedriver sedan sex år tillbaka undervisning som en del av Jönköping University (JU). Det primära uppdraget är att erbjuda Pathway program för internationella studenter som behöver fördjupa sina kunskaper i framför allt språk eller matematik för att uppfylla de krav som ställs för högre utbildning. Sedan starten 2016 har mer än 1000 internationella studenter från 35 länder deltagit i undervisningen vid Campus Gränna och utgjort en naturlig del i stadsbilden i Gränna. Nu fick allmänheten också möjlighet att veta mer om verksamheten och ta del av studenternas liv från insidan.

-Vi är så glada att vi kunde öppna upp JUE och Campus Gränna efter en lång tid med restriktioner under Det var fantastiskt att ha besökare här från Jönköping och Gränna tillsammans med alumner och studenter. Många minnen delades. Vi hoppas att detta från och med nu ska bli en tradition där vi välkomnar fler att besöka oss, umgås och uppleva de underbara omgivningar och den verksamhet vi bedriver, säger Josipa Morén, utbildningschef och operativ chef på JUE.

Tal på Borgmästargården

Agneta Marell, rektor för JU, Johan Palsgård, VD för JUE och Stefan Bodin, fastighetschef Campus Gränna höll tal på Borgmästargården

Dagen inleddes med ett pass för speciellt inbjudna. Jönköping Universitys rektor Agneta Marell höll ett välkomsttal där hon bland annat berättade att ambitionen sedan starten har varit att kunna erbjuda Pathway-studenterna studier i en lugn och trygg miljö. Att beslutet att förlägga verksamheten till Campus Gränna var ett bra beslut visar de studentutvärderingar som görs varje termin där studentnöjdheten och trivseln får toppbetyg.

Vid lunchtid hölls en stämningsfylld examensceremoni för de studenter som tar examen under våren. Under eftermiddagen var sedan campus öppet för alla intresserade. Borgmästargården fylldes av intresserade Jönköpings- och Grännabor som kunde besöka museet, fika, promenera i vår vackra fruktträdgård, eller delta i en rundvandring och ett quiz.

Lars Svärd, före detta student vid den gamla Grennaskolan uppskattade dagen på Gränna Campus

Lars Svärd, före detta student vid den gamla Grennaskolan uppskattade dagen på Gränna Campus

Bolaget Campus Gränna, som äger och förvaltar fastigheterna, har varsamt renoverat lokalerna, utan att ge avkall på det historiska arvet. Detta var också något som uppskattades av besökarna.

-Det är härligt att se skolan igen, säger Lars Svärd, som dröjde sig kvar på museet. Jag gick själv på Grennaskolan under tre år och har också jobbat här i 33 år som fritidsledare. Skolan är ännu vackrare nu, man har verkligen gjort ett fint jobb med renovering och uppfräschning.

 

Under dagen hölls en examensceremoni för de Pathwaystudenter som tar examen under våren

2022-05-10