JU-studenter svenska studentmästare i ridsport

Helgen 13-15 maj arrangerades Student-SM i ridsport i Uppsala. I årets upplaga deltog två studenter från Jönköping University (JU) och det blev succé med ett guld i lag och två individuella medaljer.

Studenter som står på en prispall och tar emot medlajer

Foto: Ellen Larsson

I mästerskapet representerades JU av Sarah Kohl, andraårsstudent på Sustainable Supply Chain Management på Tekniska högskolan i Jönköping och Sophie Wiedemann, som läser tredje året på Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet på Högskolan för lärande och kommunikation. De tävlade i student-SM för JUSA EC, ridsportssektionen av Jönköping University Sport Association (JUSA) vid Jönköping Studentkår.

Laget, som även bestod av Karin Björnsson som till vardags studerar vid Linköpings Universitet men som är medlem i JUSA EC, vann lagguld i dressyr – men tog även andraplatsen i den kombinerade klassen (dressyr och hoppning) och tredjeplatsen i hoppning.

Förutom lagmedaljerna så kom Sara Kohl trea i den kombinerade klassen och Karin Björnsson kom tvåa i dressyr.

Student-SM i ridsport arrangeras varje år med tävlingar i dressyr och hoppning. I Student-SM rider de tävlande på hästar som tillhandahålls av arrangören – det tävlas alltså på hästar som ryttarna aldrig har suttit på tidigare.

2022-05-18