Rekordmånga kom för att besöka PrevJU

Den 21 maj var det dags för PrevJU som hölls på Jönköping University (JU). Eventet var tillägnat presumtiva studenter som har sökt till JU som sitt första, andra eller tredjehandsval. 450 anmälda och HLK:s aula fylldes med rekordhöga siffror.

PrevJu i Aulan

En fullsatt aula med förväntansfulla blivande studenter.

Trots regn och rusk var det rekordmånga som besökte Jönköping University för att få en förhandstitt på högskolan. Dagen bjöd på rundvandringar runt campus och staden, informationsföreläsningar av bland annat näringslivschefen Sven Rydell från Jönköpings kommun och studentkårens ordförande Sofia Fröberg.

- PrevJU är en av de viktigaste dagarna för studenter som funderar på att flytta till Jönköping för att plugga, men den är också viktig för de som redan bor här och vill veta mer av vad som händer på högskolan i augusti, säger Anders Wadell, projektledare för PrevJU.

Det var första gången sedan 2019 eventet kunde hållas fysiskt på grund utav Covid 19. Även Nässjö, Värnamo och Yrkeshögskolan i Jönköping höll öppet för att ta emot studenter intresserade av bland annat möbeldesign, produktutveckling och automationsingenjör.

Restaurang Arken på HLK
2022-05-24