Grattis alla 1 800 nyexaminerade studenter

Fredagen den 10 juni hölls examenshögtiderna för Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) och Hälsohögskolan (HHJ). Veckan innan, fredagen den 3 juni höll Tekniska högskolan (JTH) sin examenshögtid och lördagen den 4 juni höll Jönköping International Business School (JIBS) sin. Stort grattis och lycka till i framtiden!

Jönköping University (JU) examinerade i år cirka 1 800 studenter. De fyra fackhögskolorna HHJ, HLK, JIBS och JTH har sina egna avslutningshögtider för studenterna som tar sin examen. Då pandemin har stoppat fysiska avslutningshögtider de senaste två åren var det nu festlig, glädjefull och uppslupen stämning bland alla glada studenter och stolta familjer och vänner i publiken.

Avslutningshögtid
- Det känns fantastiskt, säger Johan Lazar, som har läst Nätverk, infrastruktur och cybersäkerhet på JTH. Efter sommaren flyttar han till Stockholm där ett jobb som IT-säkerhetstrainee väntar. Det är en rolig och spännande resa som väntar, fortsätter han, men jag kommer alltid att minnas studentlivet här på JU.

- Det är härligt att ha avslutat studierna nu och få lite ledigt. Jag har ett jobb som jag börjar på i september. Jag är lite nervös, men framtiden känns samtidigt spännande, säger Stella Kourie, som studerade International Management programme på JIBS.

JTH och HLK höll sina avslutningshögtider på campus. JIBS var på Spira och HHJ i Pingstkyrkan.

2022-06-13