Jönköping University – en del av Årets superkommun

Jönköpings kommun har i år vunnit Årets superkommun som delas ut av Dagens Samhälle. Vinsten firas av Jönköping University (JU) som både finns i och stärker kommunen på många olika sätt.

I motiveringen till utmärkelsen lyfts bland annat att Jönköpings kommun har en stark arbetsmarknad och ligger bra till i kategorierna skola, kultur och fritid samt hållbara samhällen. I kommunen finns dessutom många historiska såväl som moderna sevärdheter och utflyktsmål.

– Vi är glada att vara en del av Jönköpings kommun som nu fått utmärkelsen Årets superkommun. JU har förmånen att finnas mitt i centrum av en dynamisk, öppen och välkomnande kommun. Vi är stolta över det fina samarbetet som vi har med kommunen och regionen och ser fram emot nya gemensamma satsningar, säger Agneta Marell, rektor vid Jönköping University.

Framgångsrika kommuner som står särskilt väl rustade inför framtiden lyfts fram som goda exempel. Dagens Samhälle väger samman 142 nyckeltal i 18 olika kategorier för att ranka kommunerna som slutligen blir Superkommuner. Det innebär att Jönköpings kommun ligger högt i alla 18 kategorier.

– När vi efter sommaren välkomnar våra nya och nuvarande studenter hoppas vi att de också får se och ta del av den superkommun som Jönköping verkligen är, säger Agneta Marell, rektor vid Jönköping University.

Läs mer Jönköpings kommuns utmärkelse hos Dagens Samhälle

2022-07-06