Årets alumner utsedda

Den 5 oktober kommer Jönköping University (JU) dela ut utmärkelsen Årets alumner under en ceremoni. Mats Jackson, prorektor på Jönköping University, kommer att dela ut pris till de fem som sedan kan titulera sig Årets alumn 2022. Redan idag avslöjas de fem vinnarna.

JU campus

JU:s fackhögskolor (Hälsohögskolan, Högskolan för lärande och kommunikation, Tekniska högskolan, Jönköping International Business School) samt Jönköping University Enterprise - har under året samlat in nomineringar för Årets alumn. Därefter har respektive skolas bolagsledning enats om en tidigare student som blir den som får ta emot utmärkelsen under ceremonin den 5 oktober.

– Våra alumner är ju verkligen en viktig länk mellan oss och samhället och det är angeläget för oss att behålla kontakten med dem. Utmärkelsen är ett sätt att främja, erkänna och belöna alumner som gjort framstående insatser inom sin yrkesroll eller som privatperson. Årets fem pristagare är synnerligen bra ambassadörer för JU, säger Mats Jackson, prorektor på JU.

Pristagarna

Hälsohögskolan - Eva-Karin Hultgren

Från motiveringen:
Hennes personlighet, ansvarstagande inställning, kunskap och engagemang är viktiga och avgörande delar i att det är en så god samverkan mellan Hälsohögskolan och Region Jönköpings Län.

Högskolan för lärande och kommunikation - Lovisa Lidåker

Från motiveringen:
Hon synliggör på ett mycket engagerat och entreprenöriellt sätt hur utbildningsgrunden skapat mervärde som också omsatts i praktisk handling. Från HR-programmet har hon avancerat till VD och delägare för Sveriges äldsta pinnstolfabrik.

Jönköping International Business School – Charlotte Amnebjer Nordqvist

Från motiveringen:
Charlotte är en ambassadör för jämställdhet, mångfald och inkludering. Hon har visat sin passion för att utveckla människor och organisationer genom ett antal olika aktiviteter och engagemang i sin professionella resa.

Tekniska Högskolan – Lina Horndahl

Från motiveringen:
Som en av de första alumnerna från Byggnadsutformningsprogrammet på JTH har Lina sedan 2005 varit verksam inom byggbranschen där hon numera är ett välkänt ansikte i Jönköping. Lina är en fantastisk ambassadör och sprider ett engagemang kring sig som gör det både lätt och roligt att dras med, en perfekt branschrepresentant!

Jönköping University Enterprise - Sueun Jeon

Från motiveringen:
Hon använder sig av sin positiva framåtanda, sina goda kommunikationsfärdigheter och ledarskapskvaliteter på regelbundna besök på Campus Gränna där hon delar sina erfarenheter av att vara en student i Sverige, inspirerar och uppmuntrar nya grupper av Pathway studenter.

JU har länge arbetat med alumner då de är viktiga ambassadörer för lärosätet. Alumnerna har mycket erfarenheter, dels från sin studietid på JU, dels från yrkeslivet och i många fall goda tips att dela med sig av. Det är andra året som JU utser årets alumner under en ceremoni.

Ceremonin

Loggan

Prorektor Mats Jackson och en representant från varje bolag kommer att inleda ceremonin med att tilldela utmärkelsen till alla fem utnämnda alumner och läsa upp motiveringarna. Efter ceremonin hålls ett panelsamtal som leds av Andreas Torén från Career center, där alumnerna samtalar om sina erfarenheter från lärosätet, sina yrkesliv och ger lite tips till nuvarande studenter.
Varmt välkomna!

När: Onsdag 5 oktober 12:00 – 13:00
Var: Jönköping International Business School i sal B1014
Livestreaming

2022-09-23