Öppna föreläsningar med hedersdoktorer och professorer

Bild från tidigare års Akademiska Högtid i Spira.

Den 8 oktober är det återigen dags för Jönköping Universitys Akademiska högtid. Då promoveras 26 doktorer och tre hedersdoktorer samt installeras fem professorer.

Den Akademiska högtiden med professors­installation och doktorspromotion vid Jönköping University äger normalt rum var 18 månad. I samband med högtiden håller de nyinstallerade professorerna och hedersdoktorerna föreläsningar.

Akademisk högtid äger rum den 8 oktober mellan 16.00-18.00 och de öppna installationsföreläsningarna hålls 6 och 7 oktober. Notera att de öppna föreläsningarna inte kommer att sändas digitalt i år.

Under veckan ställer högskolebiblioteket traditionsenligt ut alla avhandlingar och andra publikationer av professorer och hedersdoktorer.

Föreläsningar torsdag 6 oktober

Torsdagens öppna föreläsningar kommer att hållas av de professorer som installeras vid den akademiska ceremonin samt vinnarna av det pedagogiska priset och Stipendium till Per Risbergs Minne. Moderator för torsdagens öppna föreläsningar är Ulli Samuelsson, universitetslektor och utbildningschef på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK).

Länk till mer information

Föreläsningar fredag 7 oktober

Fredagens öppna föreläsningar kommer att hållas av JU:s nyutnämnda hedersdoktorer. Moderator för fredagens öppna föreläsningar är Salem Seifeddine, professor och forskningschef på Tekniska högskolan i Jönköping (JTH)

Länk till mer information

2022-09-27