Flera från JU deltar på litteraturfestival

Smålands litteraturfestival – SmåLit – pågår i fyra dagar och är fylld av inspiration, författarsamtal, kultur, debatter, scenkonst och bokmässa. Festivalen arrangeras i år den 1–4 februari i Eksjö, Tranås, Värnamo och Jönköping. Tre forskare från Högskolan för lärande och Kommunikation (HLK) vid Jönköping University och en medarbetare från Högskoleservice deltar på festivalen.

Svartvit bild på man i skjorta

Joel Berglund (Foto Jakob Bogren)

Joel Berglund, doktorand i pedagogik vid avdelningen för pedagogik på HLK, medverkar i Värnamo den 3 februari kl. 14.20 på Biblioteksscenen.

Joel kommer berätta om sina erfarenheter av att skriva självbiografier – åt andra.

Blond kvinna med glasögon

Ylva Lindberg

Ylva Lindberg, professor i pedagogik, kommer att delta i en kulturdebatt i Jönköping den 4 februari kl. 13.45 tillsammans med Truels Olin, tf. avdelningschef Kultur och bibliotek, Jönköpings kommun, Marit Strindlund, konstnärlig chef (musik), Kulturhuset Spira, och Peter Feurst, kulturredaktör Jönköpings-Posten.

Debatten har titeln ”Kanon – välsignelse eller förbannelse?” I dagens kulturpolitik nämns begreppet kulturkanon. Det leder ofta till frågor, kritik och oförstånd. Men vad menas egentligen med kanon? Vad bör man känna till? Och vad händer om något utesluts?

Blond kvinna med runda glasögon

Catarina Schmidt

Catarina Schmidt, universitetslektor i pedagogik, deltar i programmet i Jönköping den 4 februari kl. 11.30. Tillsammans med Petra Ljungqvist och Taylor Anne Conyer från Råslättsskolan kommer Catarina Schmidt prata om hur barnlitteratur kan utgöra utgångspunkt för språk- och kunskapsutvecklande undervisning i de tidigare skolårens läsundervisning.

Catarina kommer även läsa högt ur boken ”Sinus och Malva: kampen om galaxen” lite senare på eftermiddagen, kl. 14.50.

Man med glasögon i rutig skjorta

Daniel Gunnarsson

Daniel Gunnarsson, bibliotekarie på Högskolebiblioteket, kommer läsa högt ur sin bok ”Vad lurar i vassen” på barnavdelningen på Stadsbiblioteket på lördag 4 februari kl. 12.50.

 

Läs mer om SmåLit och hela programmet här https://www.smalit.se/

2023-01-31