Många besökare på HR-studenternas nätverksdag

För sjunde året i rad arrangerades förra veckan HR Inspiration Day (HRID) på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) vid Jönköping University. Årets tema var ”HR som resurs; Ett arbete i ständig förändring”.

HRID är en nätverks-och inspirationsdag arrangerad av och för HR-studenter och för första gången även för externa yrkesverksamma där möjlighet ges att mötas och knyta nya kontakter.

– HRID är en dag där studenter och yrkesverksamma från olika branscher och organisationer får möjlighet att nätverka och etablera kontaktytor. Studenterna får ett vidgat perspektiv på vad ett arbetsliv inom HR kan innebära. För projektledare och projektgruppen är det också en utomordentlig träning i, och tillämpning av handlingskompetens, säger Ingela Bergmo-Prvulovic, programansvarig för HR-programmet på HLK.

Förutom mingel och nätverkande på nätverkstorget, där tretton företag och organisationer ställde ut, fick besökarna även ta del av tre intressanta föreläsningar. Frida Mangen, poddare och agil HR-konsult på FolkEtt, Amanda Bitici Högberg, HR-chef på Sesol och Viktor Fransson, HR-konsult på Orientor, föreläste under dagen.

– Att hitta rätt typ av föreläsare och tillvägagångssättet för att hitta föreläsarna var också något som visade sig vara en utmaning. Dock ledde detta till den perfekta kombinationen med dessa tre spännande föreläsare, säger Hanna Eriksson, Elvira Linddahl och Elin Coloka , som ingår i projektgruppen för HRID.

”Vi alla i projektgruppen är supernöjda över hur dagen blev”

Trots att projektgruppen arrangerade årets HRID från grunden och utan någon erfarenhet av det sedan tidigare, är de mycket nöjda med hur resultatet blev och att deltagarantalet kunde räknas till ungefär 200.

– Med ett fantastiskt teamwork där vi alla hade samma vision för hur dagen skulle bli, löste det sig riktigt bra trots bristen av erfarenhet. Vi har flera gånger under planeringen försökt förutspå hur det skulle bli, men den överträffade verkligen alla våra förväntningar. När dagen var klar insåg vi hur bra det faktiskt hade gått, helt felfritt, säger säger Hanna Eriksson, Elvira Linddahl och Elin Coloka.

Nätverksdagen avslutades med en paneldebatt med Amanda Bitici Högberg, Viktor Fransson, Håkan Lindell, Head of HR Technology på Bally´s Interactive och Marie Eriksson, HR direktör på Jönköping University.

2023-02-16