Runt 1 500 personer besökte Öppet hus på JU

Öppet hus.

Klasskompisarna Frida Nilsson och Klara Svensson och Klaras mamma Theresia Svensson åkte från Älmhult för att besökte Tekniska Högskolan under Öppet hus den 11 mars.

Runt 1 500 personer besökte Öppet hus på Jönköping University (JU) den 11 mars.
- Det var en fantastisk tillströmning av besökare och en rejäl ökning jämfört med förra året och även året före pandemin, säger Anders Wadell, projektledare för Öppet hus.

Öppet hus är vårens största event på JU för blivande studenter och många kom till våra fyra fackhögskolor för att få veta mer om våra utbildningar. Studieadministratörer, lärare och studenter tog emot besökare och svarade på frågor om JU, campus och Jönköping med mera. Många tog även del av informationspassen om de olika utbildningarna.

"Ger stora valmöjligheter"

Emilia Dahl-Svensson och Wilma Eliasson som läser sista året på ekonomiprogrammet på Ängelholms gymnasieskola besökte Jönköping International Business School (JIBS) under Öppet hus.

- Vi är intresserade av att läsa civilekonomprogrammet och kom hit för att få höra mer om utbildningen och för att se skolan och Jönköping. Det som lockar med JIBS är att undervisningen är på engelska och att det ger stora möjligheter till att jobba utomlands efter examen, säger Emilia Dahl-Svensson.

Jerker Moodysson, vd och akademisk ledare på JIBS, påpekade att det var stort intresse för Öppet hus på JIBS även utanför det lokala upptagningsområdet.

- De som kommer hit känner till att vi är en välrenomerad skola med ett bra programutbud och är beredda att åka en bit för att få höra mer om våra utbildningar. Det tyder på att de är intresserade av att läsa här och många av dem som jag har pratat med säger att de kommer att söka hit, säger Jerker Moodysson.

"En naturlig fortsättning till det jag läser nu"

Klara Svensson och Frida Nilsson som läser sista året på teknikprogrammet i Älmhult gick runt inne på Tekniska Högskolan (JTH) med Klaras mamma Theresia Svensson. Det som gör JTH intressant för dem är det breda utbudet av utbildningar och de fick bra intryck av det de såg och hörde på skolan. Klara är nyfiken på att läsa produktutveckling och design medan Frida är inne på byggnadsutformning med arkitektur.

- Jag är intresserade av hur material används i olika byggnader och av tekniska lösningar överlag, säger Klara Svensson.

Mattias Gunnarsson som läser tekniksprogrammet på Njudungsgymnasiet i Vetlanda var intresserad av programmen industriell ekonomi och produktionsledning samt logistik och ledning på JTH.

- De utbildningarna känns som en naturlig fortsättning till det jag läser nu, så jag kommer absolut att söka till JTH, säger han.

Patrik Cannmo, utbildningschef på JTH, tycker det var gott om folk och ett stort intresse för deras utbildningar under Öppet hus.

- En rolig dag att jobba på och trevligt att prata med dem som kommer hit om vår skola och våra utbildningar, säger han.

Kommer med stor sannolikhet söka till Hälsohögskolan

Annika Josefsson från Borås skulle gärna läsa till sjuksköterska och nämner att hon med stor sannolikhet kommer att söka till Hälsohögskolan vid JU.

- Det var väldigt givande att komma hit på Öppet hus. Jag har fått ett gott intryck av skolan och presentationen om sjuksköterskeutbildningen var väldigt bra, säger hon.

Emelie Olofsson från Habo var på Högskolan för lärande och kommunikation med siktet inställt på medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet (MKV).

- Jag är intresserad av sociala medier och tycker att MKV verkar väldigt intressant, säger hon.

Nästan 250 personer på JU jobbade med Öppet hus och Anders Wadell vill tacka alla medarbetare och studenter på JU som har ställt upp på ett otroligt bra sätt.

Besökare till Jönköping International Business School.

Emilia Dahl-Svensson och Wilma Eliasson åkte från Ängelholm för att få veta mer om Civilekonomprogrammet på Jönköping International Business School under Öppet hus.

Hälsohögskolan.

Hälsohögskolan under Öppet hus.

Besökare på högskolan för lärande och kommunikation.

Emelie Olofsson från Habo besökte Högskolan för lärande och kommunikation för att få veta mer om medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet.

2023-03-13