Andreas Rangert, Husqvarna, är Årets Brobyggare

Lördag 25 mars gick årets upplaga av Jönköpingsgalan av stapeln där Jönköping University (JU) delade ut priset Årets Brobyggare till Andreas Rangert, affärsområdeschef på Husqvarna. På galan fick även JU ta emot Årets Mötes- och Evenemangspris och projektet JU Solar Team presenterade sig på scen under festligheterna.

Ingrid Wadskog gratulerar Andreas Rangert

Ingrid Wadskog gratulerar Andreas Rangert till utmärkelsen Årets Brobyggare under Jönköpingsgalan.

– Det är tredje året som vi delar ut priset Årets Brobyggare på Jönköpingsgalan. Det är med stolthet vi på Jönköping University delar ut ett pris som visar på vårt gemensamma arbete att bygga en stark samverkan i vår närhet. Syftet med priset är att framhäva alla de goda krafter och möjligheter till samverkan som finns i regionen och lyfta fram initiativ som bygger broar mellan vetenskap och samhälle, säger Agneta Marell, rektor vid Jönköping University.

Elmia var platsen för galan för tionde året i rad. Totalt delades tio olika priser ut och Jönköping University delade för tredje gången ut priset Årets Brobyggare. Ingrid Wadskog, vd på Tekniska Högskolan (JTH), var prisutdelare.

– Andreas har varit drivande i att samarbetet mellan Jönköping University och Husqvarna blivit allt starkare. Han och hans kollegor gör stora insatser för det nära samarbete vi har särskilt mellan Tekniska Högskolan och Husqvarna. Det gäller både inom forskning och utbildning. Vi har till och med en kurs som kallas för Husqvarna-kursen, där studenterna får verkliga produktutvecklingsutmaningar att jobba med. Samarbetet mellan oss på JU och regionens näringsliv med Husqvarna som ett av våra partnerföretag har aldrig varit bättre, säger Ingrid Wadskog, vd på JTH.

”Jag känner mig hedrad!”

– Jag känner mig hedrad å Husqvarnas vägnar! Vi är många på företaget som ser vikten av att ha en bra relation med en aktiv högskola i Jönköping. Vi ser fram mot många spännande år tillsammans med JU och era studenter, säger Andreas Rangert.

Andreas Rangert på Jönköpingsgalan.

Andreas Rangert - Årets Brobyggare.

Motivering Årets Brobyggare – Andreas Rangert

Titeln Årets Brobyggare går till Andreas Rangert och Husqvarna som har engagerat sig i att utveckla både utbildning och forskning genom samarbeten med Jönköping University, specifikt genom den populära Husqvarna-kursen. De har varit aktiva att söka hållbara och konkurrenskraftiga lösningar för teknikutveckling och kompetens. Genom åren har flera forskningsprojekt genomförts i samverkan med Husqvarna och företaget är en strategisk part i utvecklingen och framväxten av Tekniska högskolans styrkeområden.

JU vann Årets Mötes- och Evenemangspris

Linda Bergqvist, samverkanschef på Tekniska Högskolan (JTH), och Carla G Machado, Director of Societal Engagement på Jönköping International Business School, vid JU vann Årets Mötes- och Evenemangspris. Stefan Brolin, projektledare på JTH som var på galan i Linda Bergqvists frånvaro, och Carla G Machado tog emot priset av Caroline Törnblad, chef för Möten & Evenemang på Destination Jönköping och riksdagsledamoten Niklas Sigvardsson (S). 

– Vi är glada och hedrade över att JU har tilldelats Årets Mötes- och evenemangspris. Vi är stolta över att JU uppmärksammas som en ambassadör för Jönköping. Priset visar på att vi har kollegor och partners som gör dagliga insatser för att se till att Jönköping är fantastisk plats att arbeta och leva i. JU ligger mitt i stadens hjärta och är därför perfekt placerat för att koppla samman människor och organisationer från Jönköping och hela världen för att tillsammans arbeta för en fantastisk morgondag, säger Carla.

Stefan Brolin och Carla G Machado

Stefan Brolin och Carla G Machado

Motivering Årets mötes- och Evenemangspris

Årets mötes- och evenemangspris går till Jönköping University som gjort betydande insatser för att driva på utveckling av Jönköping som mötesplats. Med sina forskningskonferenser sätter högskolan och dess fackhögskolor Jönköping på möteskartan både nationellt och internationellt. Tack vare drivna medarbetare, som vill visa Jönköping Universitys styrkor och Jönköping som plats för en hel värld, stärker högskolan besöksnäringens roll som tillväxtmotor i regionen och skapar ett mervärde för hela vår kommun. Genom sitt stora engagemang och ett fantastiskt värdskap är Jönköping University en mycket god ambassadör för Jönköping och befäster Jönköpings position som en ledande och självklar mötesstad.

JU Solar Team glänste med solbilen

Galan, som leddes av Jönköpingsfödda Sofia Dalén, innehöll hyllningar och prisutdelning i tio kategorier samt artistframträdande av bland annat Mariette som senast sågs i finalen av Melodifestivalen.

Jönköping University syntes även på scenen där JU Solar Team fick berätta mer om årets häftiga solbil som ska åka till Australien och tävla i oktober.

Årets Turismpris vanns av Trakt Hotell och även där är JU involverade genom att JTH-studenter har designat möblerna till hotellet.

Läs mer om galan och årets alla vinnare här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

JU SolarTeam bil

JU Solar Team var på plats och visade upp årets solbil (foto: krumelurmedia)

Priset Årets Brobyggare går till en person, organisation eller företag som agerar som en positiv kraft och tar initiativ till aktiviteter som bidrar till att bygga broar mellan Jönköping University och samhället. Jönköping Universitys kopplingar i regionen och samarbeten med företag och organisationer är det som håller oss relevanta. I Jönköping Universitys nya mission förtydligas detta ytterligare genom formuleringen: Med förankring i regionen och med ett vidsträckt globalt engagemang bygger vi broar mellan vetenskap och samhälle - och utbildar framtidens förmågor.

Presskontakt

Anders Jonzon, kommunikationsdirektör 0739–101911

Andreas Rangert, affärsområdeschef på Husqvarna AB, växel 036-14 65 00

Carla G Machado, Director of Societal Engagement, JIBS, 036-550 2436

För frågor om Jönköpingsgalan kontakta Hilda Svensson, projektledare, 070-54 48 452

2023-03-27