Grattis Årets alumner

För tredje året i rad utser Jönköping University (JU) utmärkelsen Årets alumn under en ceremoni som kommer hållas tisdagen den 3 oktober. Tillträdande prorektor Salem Seifeddine kommer, tillsammans med en företrädare från varje fackhögskola, dela ut pris till de fem som sedan kan titulera sig Årets alumn 2023. Idag avslöjas vinnarna.

campus

JU:s fackhögskolor (Hälsohögskolan, Högskolan för lärande och kommunikation, Tekniska högskolan, Jönköping International Business School) samt Jönköping University Enterprise - har under året samlat in nomineringar för Årets alumn. Därefter har respektive skolas bolagsledning enats om en tidigare student som blir den som får ta emot utmärkelsen under ceremonin den 3 oktober.

– Alla våra fem pristagare för Årets alumn är stora förebilder för nuvarande och presumtiva JU-studenter och utgör en viktig länk mellan JU och samhället – både regionalt, nationellt och internationellt. Utmärkelsen är ett sätt att erkänna och belöna alumner som gjort framstående insatser inom sin yrkesroll eller som privatperson. Jag känner mig stolt över årets fem pristagare som alla är otroligt bra ambassadörer för JU, säger Salem Seifeddine, tillträdande prorektor på JU.

Pristagarna

Hälsohögskolan - Anne-Marie Suutari

Från motiveringen:

Anne-Marie är en inspirationskälla för studenter på Hälsohögskolan genom att agera coach och föreläsare samtidigt som hon är en driven doktorand och arbetar som överläkare och kardiolog på medicin- och geriatrikkliniken på Höglandssjukhuset, Eksjö

Högskolan för lärande och kommunikation - Emil Jungåker

Från motiveringen:

Under sin tid på högskolan var Emil ordförande för Studentkåren. Han startade sin karriär i Jönköping och fortsatte sedan med en internationell karriär. Idag leder Emil LinkedIns globala säljteam.

Jönköping International Business School – Jonas Deichmann

Från motiveringen:

Jonas är en äventyrsentreprenör vars livsresa inspirerar och positivt påverkar andra människor, ledare, kamrater och studenter över hela världen. Hans passion, engagemang och målinriktade tänkesätt har fått honom att resa jorden runt och fortsätta att fungera som en sann ambassadör för JIBS anda att vara internationell i sinnet, entreprenöriell i sinnet och ansvarsfull i handling.

Tekniska Högskolan – Joakim Wahlqvist

Från motiveringen:

Han har gjort stor nytta, bland annat inom miljöområdet där han jagat granbarkborrar med satellit, vilket sparar stora pengar och bidrar till klimatnytta. Joakim är ett föredöme inom branschen!

Jönköping University Enterprise – Melis Degerli

Från motiveringen:

Melis briljerar ständigt som en fantastisk ambassadör för Pathway och Jönköping University. Hennes orubbliga stöd, konstruktiva förhållningssätt och positiva inställning till utbildning inspirerar andra.

Ceremonin

Logga

Salem Seifeddine och en representant från varje bolag kommer att inleda ceremonin med att tilldela utmärkelsen till alla fem utnämnda alumner och läsa upp motiveringarna. Därefter hålls ett panelsamtal som leds av Andreas Torén, enhetschef Studentstöd, där alumnerna samtalar om sina erfarenheter från lärosätet, sina yrkesliv och ger lite tips till nuvarande studenter.
Varmt välkomna!

När: Tisdag 3 oktober 12:00 – 13:00
Var: Jönköping International Business School i sal B1014
Livestreaming Öppnas i nytt fönster.

2023-09-19