Stort medieuppbåd när Riksbanken höll presskonferens på JU

På torsdagen den 23 november höll Riksbanken presskonferens om det penningpolitiska beslutet på Högskolebiblioteket, Jönköping University. Över 10 redaktioner med journalister från både lokala och riksmedier var på plats för att ta del av beslutet kring styrräntan.

Riksbankschefen har ordet under pressträffen på JU.

Syftet med att ha mötet i Jönköping var att Riksbanken ville testa sin beredskap ifall man av olika anledningar inte skulle kunna använda kontoret i Stockholm.

Bibliotekschef Mattias Lorentzi tyckte det var roligt att så många var på plats i de anrika lokalerna där presskonferensen hölls.

– Det är jätteroligt att vårt bibliotek får den här uppmärksamheten. Det är unika lokaler där det industriella arvet bidrar till den speciella atmosfären. Biblioteket har alltid varit en uppskattad studiemiljö för våra studenter och i samband med förra årets renovering fick vi också möjligheten att utveckla den så kallade JMW-salen där vi ville skapa en arena för olika former av kunskapsspridning. Detta har fallit väl ut och lokalen används nu återkommande för föreläsningar och andra event, säger Mattias Lorentzi.

Riksbankschef Erik Thedéen fick svara på många frågor kring arrangemanget. Se medieuppbådet och hör Erik Thedéen uttala sig om hur han tycker presskonferensen gick.

Läs mer om högskolebibliotekets historia här

2023-11-23