Öppna föreläsningar med hedersdoktorer och professorer

Foto från tidigare Akademisk högtid.

Den 4 maj är det återigen dags för Jönköping Universitys (JU) Akademiska högtid. Då promoveras 32 doktorer och två hedersdoktorer samt installeras elva professorer. I år kommer även JU:s nya rektor Måns Svensson att installeras.

Den Akademiska högtiden med professors­installation och doktorspromotion vid Jönköping University äger normalt rum var 18 månad. I samband med högtiden håller de nyinstallerade professorerna och hedersdoktorerna föreläsningar.

Akademisk högtid äger rum den 4 maj mellan 16.00-18.00 och de öppna installationsföreläsningarna hålls 2 och 3 maj. Notera att de öppna föreläsningarna inte kommer att sändas digitalt.

Under veckan inför Akademisk högtid har högskolebiblioteket en traditionsenlig utställning som informerar om ceremonin, doktorerna, professorerna, hedersdoktorerna och nya rektorn. Man kommer även visa upp några av JU:s insignier och avhandlingar samt andra publikationer av professorerna och doktorerna.

Föreläsningar torsdag 2 maj

Torsdagens öppna föreläsningar kommer att hållas av de professorer som installeras vid den Akademiska högtiden samt vinnaren av det pedagogiska priset. Föreläsningarna hålls i salarna Hc113 och Hc116 på Högskolan för lärande och kommunikation.

Föreläsningar fredag 3 maj

Fredagens öppna föreläsningar kommer att hållas av JU:s nyutnämnda hedersdoktorer. Föreläsningarna hålls i JMW-salen på högskolebiblioteket.

Länk till mer information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2024-04-23