AI-dagen sätter Jönköping på AI-kartan

Bild av föreläsarna under AI-dagen.

Föreläsarna under AI-dagen består av (från vänster): Rickard König, Internet of things, Staffan Truvé, cybersäkerhet, Mouna Esmaeilzadeh, vården, och (främst i bild), Ulf Johansson, AI-forskare på JTH.

Den 30 september anordnar Tekniska Högskolan vid Jönköping University och Science Park AI-dagen. Målgruppen är företag i regionen och man kommer visa att Jönköping är en viktig plats för AI i Sverige. Onlinesändningen av eventet är gratis och öppen för alla - registrera dig senast 29 september.

Sonny Johansson ingår i projektgruppen som anordnar AI-dagen.

"Deltagarna kommer att få del av aktuell AI-forskning", säger Sonny Johansson, programansvarig på JTH och som ingår i projektgruppen som anordnar AI-dagen.

Syftet med AI-dagen är att höja kompetensen i Jönköpingsregionen kring AI för att säkerställa de regionala företagens konkurrenskraft på en global marknad. Tekniska Högskolans (JTH:s) forskning kring AI växer och tillsammans med Science Park hjälper JTH små och medelstora företag att påbörja sin AI-resa genom projektet AI Readiness.

Under AI-dagen kommer deltagarna få del av aktuell AI-forskning och ges exempel på var och hur AI kan användas inom olika företag. Föreläsarna under AI-dagen är: Mouna Esmaeilzadeh, AI för hälsa, Staffan Truvé, cybersäkerhet, Rickard König, Internet of Things, och Ulf Johansson, AI-forskare på JTH.

- Talarna har olika perspektiv på AI och jag tror alla deltagare kommer att hitta något intressant från föreläsningarna som går att applicera på den egna verksamheten. Jag har personligen ett stort intresse för cyberssäkerhet och tycker det ska det bli otroligt spännande att lyssna till Staffan Truvé om hur man kan använda AI för att motverka cyberhot, säger Sonny Johansson, programansvarig för utbildningen IT-infrastruktur och nätverksdesign på JTH och som ingår i projektgruppen för AI-dagen.

Petrus Ekblad, affärsutvecklare med fokus på AI på Science Park Jönköping, berättar att han och hans kollegor utgår från AI-dagen när de bygger sina nätverk för regionens AI-kompetens och kunskapsöverföring.

- Jag ser AI-dagen som stället att vara på. Våra ambitioner är att AI-dagen ska lyfta AI-frågor ur ett brett perspektiv och ge näringslivet ett kunskapslyft.

AI-dagen anordnas på Elmia i Jönköping den 30 september mellan klockan 09:00-15:00.

Det är ett hybridevent som sker både online och inför 50 åskådare på plats.

Onlinesändningen av AI-dagen är gratis, men anmälan krävs. Sisa dagen för anmälan är den 29 september. Gör din anmälan via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om AI-dagen via den här länken Öppnas i nytt fönster.

2021-09-27