JU:s Öppet hus tillbaka på campus

Den 19 mars välkomnar Jönköping University (JU) nyfikna, potentiella studenter som vill veta mer om lärosätet och dess utbildningsprogram. Det blir första gången sedan 2019 som Öppet hus har kunnat hållas fysiskt på campus. Både 2020 och 2021 hölls Öppet hus digitalt på grund av pandemin.

Sports hall with exhibition stands and young people sitting and walking about.

Senaste tillfället Öppet hus hölls fysiskt på plats på campus var 2019, innan pandemin.

Efter två års uppehåll är Öppet hus tillbaka på campus den 19 mars. Besökarna är välkomna att utforska JU och dess fyra fackhögskolor (Hälsohögskolan, Högskolan för lärande och kommunikation, Tekniska högskolan och Jönköping International Business School) mellan klockan 10:00 – 14:00.

Under dagen kan besökarna ta del av informationspass om programmet eller programmen de är intresserade av. Nuvarande studenter och personal från fackhögskolornakommer att svara på frågor och ge besökarna en inblick i hur det är att studera på JU.

Girls stands on stairs with one hand on bannister, learning to her right and smiling.

Caroline Gunnarsson är en av studentambassadörerna som kommer vara på plats på Öppet hus och svara på frågor och ge besökarna en inblick i hur det är att plugga vid JU. (Foto: Caroline Gunnarsson)

Caroline Gunnarsson är studentambassadör och kommer att ingå i gänget som välkomnar besökarna den 19 mars. Hon ser fram emot att träffa dem och berätta om studentlivet på JU.

– Jag är superpeppad! Att få träffa blivande studenter och kunna bidra med vårt perspektiv på JU, svara på frågor och kunna vara en bidragande faktor till att minska osäkerheten kring studievalet är alltid roligt. Det är viktigt att JU känns som en rolig och seriös, framtida skola för dem eftersom de förhoppningsvis ska spendera många år här. Vi har uppdraget att vara bra och ärliga representanter från skolan.

Robert Gunnarsson, Vicerektor för utbildning på JU, ser årets Öppet hus som en fantastisk möjlighet för besökarna att få en bra bild av allt som JU kan erbjuda.

– Vi är glada över att vara tillbaka på campus med Öppet hus i år, och vi välkomnar alla blivande studenter att utforska vårt fantastiska campus, att prata ”ansikte mot ansikte” med våra studenter och lärare och att ge oss möjligheten att beskriva varför vi är så stolta över våra utbildningar på JU”, säger han.

Antagningen till programmen öppnar den 15 mars

Mer information

Information om Öppet hus och programmet för informationstillfällen finns här.

JU har även en serie filmade studentsamtal som kallas Point of JU. Du hittar dem på JU:s YouTube-kanal.


Open House is an event targeted towards interested prospective students who are currently living in Sweden. International Students wishing to apply to JU can visit the Study at JU page on our website.

2022-03-11