Prisutdelning och inspirerande panelsamtal när årets alumner firades

Den 3 oktober firades fem före detta studenter från Jönköping University (JU) med pompa och ståt. Alla med den gemensamma nämnaren att de gjort framstående insatser inom sin yrkesroll eller som privatperson utmärkt sig med en gärning värd att uppmärksamma.

Salem Seifeddine, prorektor på JU, och en representant från respektive fackhögskola, delade ut priset till alumnerna.

– Ceremonin var mycket lyckad. Våra fem pristagare var med oss för att motta sina priser, både på plats och digitalt. Alumnerna representerar en bred mix av akademiska bakgrunder och karriärer och arbetar numera inom en rad olika sektorer. Paneldiskussionen var livlig och engagerande. Det var inspirerande att få möjligheten att ta del av deras berättelser och lärdomar från studietiden. Inte minst hur utbildningen från JU har hjälpt dem att lyckas i arbetslivet, samt inspirerat några av dem till vidarestudier på JU. Ceremonin var också ett bra tillfälle för alumnerna att få träffas och utbyta erfarenheter. Det är viktigt att fortsätta främja denna typ av event för nätverkandet då JU ser alumnerna som viktiga förebilder för presumtiva och nuvarande studenter, men också för näringslivet, säger Salem Seifeddine.

Pristagarna

Hälsohögskolan – Anne-Marie Suutari

Högskolan för lärande och kommunikation – Emil Jungåker

Jönköping International Business School – Jonas Deichmann

Jönköping University Enterprise – Melis Degerli

Tekniska Högskolan – Joakim Wahlqvist

Läs motiveringarna här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fyra av fem pristagarna vid årets JU- alumner 2023

Från vänster: Melis Degerli, Anne-Marie Suutari, Joakim Wahlqvist och Emil Jungåker.

Prisutdelning och panelsamtal

Ceremonin, som också livestreamades, inleddes med att Salem Seifeddine berättade om JU:s samverkan och varför alumner är så viktiga för JU. Salem välkomnade pristagarna upp på scenen, en i taget, och läste upp motiveringen för varje person. Sedan var det dags för vd:arna från fackhögskolorna och utbildnings- och operativ chef för Jönköping University Enterprise att säga några ord och dela ut priset till sin skolas alumn.

Efter prisceremonin höll Andreas Torén, enhetschef Studentstöd, ett inspirerande panelsamtal med pristagarna. En av frågorna handlade om vad alumnerna saknar mest från sin studietid på JU.

Emil Jungåker framhöll människorna, både studiekamrater och lärare, som alla spelade en viktig roll under hans år på JU. Joakim Wahlqvist instämde och tillade att han även saknar alla diskussioner inom olika ämnen och områden som han hade med sina klasskamrater. Den samhörigheten man får som student kan vara svår att hitta i yrkeslivet.

Enhetschefen vid studentstöd på JU och pristagarna deltar i en diskussionspanel under ceremonin.

Jonas Deichmann, pristagare och alumn vid Jönköping International Business School (JIBS), deltog vid ceremonin via länk.

En annan fråga som pristagarna fick svara på var vad som var det mest värdefulla de lärde sig under utbildningen.

Anne-Marie Suutare berättade att för henne var den viktigaste lärdomen hur hon skulle kombinera sin medicinska kunskap med kunskap om organisation och förbättring av vårdens kvalitet. Melis Degerli lyfte erfarenheten från att ha studerat med personer från så många olika kulturer och bakgrunder och att hon lärde sig att samarbeta med andra. För Jonas Deichmann var det kombinationen av att lära sig nya saker, den internationella upplevelsen och den entreprenöriella kontexten som var det som gjorde starkast avtryck. Han lärde sig grunderna i företagande, men det stora var ändå att befinna sig i en annan kultur tillsammans med människor från hela världen.

Se ceremonin i efterhand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Läs mer om JU:s alumnverksamhet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2023-10-04