Franska ambassadören besöker Jönköping University

För att fira sitt 90-års jubileum bjöd nätverket Alliance Française in den franska ambassadören i Stockholm, för att besöka Jönköping under fredagen den 21 september. Delar av besöket spenderade han på Jönköping University.

Från vänster: Hustru till ambassadören, Orlane Valentin; Monika Pavlovic från International Relations, Agneta Karlberg de Jonghe från Alliance Française; Marie Ernsth Bravell, Vice Rektor vid Jönköping University; Fransk ambassadör David Cvach; Guénola Nonet från Jönköping International Business School.

Under fredagseftermiddagen fick Jönköping University besök av David Cvach, fransk ambassadör i Stockholm, som välkomnades av Vice Rektorn, Marie Ernsth Bravell.

Han träffade också Guénola Nonet, som är Jönköping International Business School’s projektledare för PRME – ett globalt initiativ som lanserades av FN år 2007 för att hjälpa och inspirera handelshögskolor att förespråka hållbarhet och företagens sociala ansvar. Ambassadören träffade sedan Tobias Dahlberg från Science Park.

David Cvach har precis blivit ambassadör i Stockholm och han besitter ett stort intresse för svensk handel, utbildning och politik.

- Jag har blivit väldigt imponerad av det jag sett, säger David Cvach. Jönköping handlar om innovation och har verkligen förändrats under de senaste 20 åren. Mycket, vad jag förstår, tack vare Jönköping University. Om jag skulle sammanfatta min agenda mellan Frankrike och Sverige är det verkligen: innovation, så för mig är Jönköping University platsen man ska vara på.

Ambassadören avslutade besöket med en klassisk svensk fika, där han träffade och samtalade med fransktalande studenter på universitet (se bildspel nedanför). Studenterna var också inbjudna för att medverka på den gala-middag som anordnades av Alliance Française till ära av ambassadörens besök.

2018-09-24