Alumn Erik Lago

Koordinator på biståndsorganisation IM

Ålder: 29

Examensår: 2019

Varför valde du att studera på IA-programmet?

Jag har alltid varit intresserad av samhällsfrågor i stort, så programmets bredd och den internationella prägeln tilltalade mig. Jag sökte lite på vinst och förlust och fann mig tillrätta ganska snabbt med både utbildningen och allt runtomkring.

Gjorde du något på sidan av under din studietid?

Det blev en del grejer, men inte jättemycket. Bland annat var jag fadder och senare var jag med i International Buddy-programmet, samtidigt som jag också engagerade mig ideellt utanför skolan. Jag hade som ambition att vara med i någon av skolans idrottsföreningar men kom tyvärr aldrig så långt.

Vad gjorde du efter examen? 

Jag flyttade till Uppsala och påbörjade ett mastersprogram i mänskliga rättigheter. Jag hann dock bara plugga i några veckor innan jag fick ett jobberbjudande som jag istället tackade ja till.

Vad gör du nu?

Idag arbetar jag som koordinator på en svensk biståndsorganisation som heter IM. Vi finns på många platser i världen men jag jobbar med verksamheten i Sverige. Rent konkret handlar det mycket om projekt- och verksamhetsutveckling, där vår kärna ligger i social och ekonomisk inkludering, jämställdhet, demokrati och antirasism.

Vad är dina framtidsplaner?

Jag är ganska nöjd med min tillvaro just nu, men vad som händer i framtiden är så klart svårt att sia om. Jag trivs bra i branschen och har inte tänkt flytta på mig, samtidigt vill jag slutföra den master jag påbörjade, när jag får tillfälle. Vi får se helt enkelt!

Berätta gärna ditt bästa minne från studietiden.

Utbytesterminen var hur bra som helst. Att åka till ett nytt land och bygga upp en helt ny tillvaro var otroligt givande. Samtidigt är det svårt att välja ett speciellt minne – studietiden som helhet gav mig väldigt mycket.