Vid Jönköping University genomförs flera olika arbetsmarknadsdagar som fungerar som en mötesplats mellan studenterna och deras blivande arbetsgivare.

Nedan finner du information om de olika arbetsmarknadsdagarna samt kontaktuppgifter till de studentsektioner och organisationer som arrangerar dem.

HR Inspiration Day

Projektgruppen välkomnar dig den 9 februari till 2023 års upplaga av HR Inspiration Day. HRID är en nätverks-och inspirationsdag för HR-studenter och yrkesverksamma där möjlighet ges att mötas och knyta nya kontakter. Dagen bjuder bland annat på inspirerande föreläsningar, mingel, tävlingar och en avslutande livepodd med spännande diskussioner.

Varje år av HR Inspiration Day har ett nytt tema och årets tema är ”HR som resurs – ett arbete i ständig förändring”. Dagen kommer åter igen genomföras i HLK:s lokaler, efter ett par år på distans.

Dagen arrangeras av HR-studenter.

Följ oss gärna på sociala medier där vi uppdatera mer frekvent om evenemanget:

Facebook

Instagram

Linkedin

Vid frågor om evenemanget når ni oss på: hrid@ju.se

Övrig kontakt: Projektledarna, Elin Coloka och Tilde Johansson.

IA Inspired

Hur ser arbetsmarknaden ut inom området globala studier? Undrar du vad som väntar efter IA-programmet och vilka möjligheter som finns under utbildningens gång? I september varje år anordnas IA Inspired, en nätverks- och inspirationsdag för dig som läser programmet. Dagen innehåller bland annat alumnföreläsningar, paneldebatt, utställartorg med mingel och en avslutande inspirationsföreläsning på ett aktuellt tema.

Eventet arrangeras av IA-studenter.

Läs mer om senaste IA Inspired här. Öppnas i nytt fönster.

Kontakt: Ann-Sofie Lekenstam

Kommunikationsdagen Jkpg

Kommunikationsdagen välkomnar dig som vill vara med och stärka kommunikationen i och runtomkring Jönköping. Branschdagen hålls på Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping och målgruppen är bred, för att maximera nätverkandet. Som besökare får du möta kommunikatörer, byråfolk, journalister, fackförbund, frilansare, forskare och branschföreningar.

Det finns även möjlighet att medverka på ett rekryteringsmingel med MKV-studenter som ska ha praktik och projektarbeten kommande vårtermin.

Dagen arrangeras av MKV-studenter.

Mer information här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor om evenemanget: kommunikationsdagen@ju.se

Kontakt: Hannes Ewehag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nextstep

Nextstep arrangeras i februari varje år av JSA, JIBS Student Association. På mässan finner man både lokala, nationella och multinationella företag. Företagen presenterar sig på en mässa, och det finns också möjlighet till fördjupade kontaktsamtal med särskilt intresserade studenter. Under dagen hålls gästföreläsningar och på kvällen hålls en bankett med möjlighet till ytterligare nätverkande. 

Läs mer om Nextstep

Nextsteps webbplats Öppnas i nytt fönster.

Kontakta Nextstep Öppnas i nytt fönster.

Karriärum

Näringslivsmässan Karriärum vänder sig till studenter på Tekniska Högskolan. Mässan besöks av cirka 2000 studenter från Tekniska Högskolan som söker Näringslivsförlagd kurs/Examensarbeten eller andra anställningsformer. 100 företag ställer ut under dagen med sina erbjudanden till studenterna.

Läs mer om Karriärum

Vid frågor, kontakta: Linda Bergqvist

Xjobbsmässan

På Xjobbsmässan presenterar studenterna på Tekniska Högskolan sina examensarbeten och visar vad de åstadkommit. Under dagen besöks mässan av intresserade gäster från näringslivet, gymnasieskolor och av Tekniska Högskolans egna studenter. Xjobbsmässan arrangeras tillsammans med avslutningsdagen varje år.

Läs mer om Xjobbsmässan

Kontakt: Linda Bergqvist 

Hälsohögskolans Karriärsdag

Mässan riktar sig främst till studenter vid Hälsohögskolan. Karriärsdagen anordnas vanligtvis två gånger per år, tisdag vecka 37 och tisdag vecka 4. Målet med Karriärsdagen är att ge inspiration till studenterna samt knyta viktiga kontakter inför framtiden. Dagen arrangeras av Hälsohögskolans studerandeförening Hälsosektionen.

Kontakt: sponsor.halso@js.ju.se