Arbetsmarknadsdagar

Vid Jönköping University genomförs flera olika arbetsmarknadsdagar som fungerar som en mötesplats mellan studenterna och deras blivande arbetsgivare.

Nedan finner du information om de olika arbetsmarknadsdagarna samt kontaktuppgifter till de studentsektioner och organisationer som arrangerar dem.

Nextstep

Nextstep arrangeras i februari varje år av JSA, JIBS Student Association. På mässan finner man både lokala, nationella och multinationella företag. Företagen presenterar sig på en mässa, och det finns också möjlighet till fördjupade kontaktsamtal med särskilt intresserade studenter. Under dagen hålls gästföreläsningar och på kvällen hålls en bankett med möjlighet till ytterligare nätverkande. 

Läs mer om Nextstep

Nextsteps webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta Nextsteplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Karriärum - HI WORK

Näringslivsmässan Karriärum hette tidigare fadderföretagsdagen och vänder sig till studenter på Tekniska Högskolan. 2014 slogs den samman med studenternas egen arbetsmarknadsdag HI WORK. Besöksgruppen är ungefär 2000 studenter från ingenjörs-, kandidat- och masterprogrammen.

Läs mer om Karriärum - HI WORK

Vid frågor, kontakta: Linda Bergqvist

Xjobbsmässan

På Xjobbsmässan presentar studenterna på Tekniska Högskolan sina exjobb och visar vad de åstadkommit. Under dagen besöks mässan av intresserade gäster från näringslivet, gymnasieskolor och av Tekniska Högskolans egna studenter. Xjobbsmässan arrangeras tillsammans med avslutningsdagen varje år.

Läs mer om Xjobbsmässan

Kontakt: Linda Bergqvist eller Felix André

Karriärdagen

Karriärdagen är Hälsohögskolans arbetsmarknadsdag och anordnas vanligtvis två gånger om året. Mässan riktar sig främst till studenter vid Hälsohögskolan. Målet med Karriärdagen är att ge inspiration till studenterna samt att hjälpa dem att knyta viktiga kontakter inför framtiden. Dagen arrangeras av Hälsohögskolans studerandeförening Hälsosektionen.

Kontakt: ordf.halso@js.ju.se

Professionsdagen

På Professionsdagen möter du studenter som läser vid något av lärararprogrammen vid Högskolan för lärande och kommunikation. Syftet med dagen är att stärka samverkan mellan lärarutbildningen och professionen, det vill säga skolhuvudman och yrkesverksamma lärare.

Läs mer om Professionsdagen

Kontakt: Maria Hedströmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

HR-Inspiration Day

HR-dagen är en nätverks-och inspirationsdag för Personalprograms- och HR-studenterna vid Jönköping University där aktörer inom branschen bjuds in. Syftet är att skapa kontakter mellan studenter och arbetslivet. Vi erbjuder föreläsningar inom området employer branding samt en miljö för nätverkande.
Dagen arrangeras av HR-studenterna.

Mer information finns på evenemanget Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor om evenemanget: hrid@ju.se

Kontakt: Ulli Samuelsson

Sidan uppdaterad 2019-12-03

Näringsliv och samhälle
Sidan uppdaterad 2015-06-26
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information