Man och kvinna på möte


Jönköping University är starkt engagerad i utvecklingen av Science Park Jönköping som stimulerar start, utveckling och tillväxt av kunskapsintensiva företag.

Science Park

Vi coachar årligen människor med över 1 000 idéer kring nya produkter, tjänster och processer, vilket leder till 300 nya företagsstarter i länet.

www.sciencepark.se

Science Park stöttar dig som vill göra något stort med dina idéer. Vi coachar årligen omkring 1000 personer och team - varav många studenter - med idéer kring nya produkter, tjänster och processer. Det leder till 300 nya företagsstarter i länet – varje år. Vi driver en inkubator med plats för 18 bolag per år och ett såddkapitalbolag. Vi är delägare i ett riskkapitalbolag och en investeringsfond samt grundare av ett investerarnätverk. Under 2018 attraherade vi över 34 miljoner kronor i kapital till bolagen vi arbetar med.

Science Park Jönköping erbjuder stöd till forskare, forskargrupper och anställda i frågor som rör nyttiggörande av forskning och dess resultat. Genom att vara en oberoende part utan vinstintresse, gör vi allt vi kan för att den kunskap som finns på Jönköping University skall få rätt förutsättningar att komma ut på marknaden och därmed göra nytta i samhället.

Vi driver också projektet Innovation Runway – en extern innovationsresurs för företag i Jönköpings län som vill inventera idéer, problem, möjligheter och teknologier för att skapa affärer och tillväxt. I projektet engagerar vi många studenter som gör exjobb och deltar i så kallade ”innovation race” tillsammans med företag i regionen.

Dessutom arbetar vi med Region Jönköpings län och Jönköping University, i projektet e-merge, för att göra Jönköpings län till hjärtat av e-handeln i Sverige.

Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer i samtliga tretton kommuner i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.

Välkommen till Science Park!

www.sciencepark.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.