Ledarkonferens på Kulturhuset Spira, Jönköping
8 Oktober 2018 kl. 14.30-19.00

Att leda talanger är varje chefs utmaning! Hur ska du göra för att utveckla och behålla kompetensen i din organisation? Hur kan du hitta nya, unga talanger? Och hur blir du en attraktiv arbetsgivare? Centrum för ledarskap i Småland bjuder – i samarbete med Jönköping University, Linnéuniversitetet, Region Jönköpings län och Jönköpings kommun – in till ledarkonferens.
Varmt välkommen till en inspirerande eftermiddag med fokus på framtidens ledarskap!

SOFIA RASMUSSEN

Omvärldsanalytiker, föreläsare och författare

”Konsten att attrahera och behålla dagens unga talanger

Vad attraherar dina unga medarbetare och hur kan du som ledare skapa de bästa förutsättningarna för att de ska trivas och utvecklas? Hur ser unga på sitt framtida arbetsliv? Vad är viktigast för dem i valet av arbetsgivare? Vad gör att de stannar eller söker sig vidare? Sofia Rasmussen driver analysföretaget Rasmussen Analys som står bakom den årliga undersökningen Ungdomsfokus tillsammans med Nyheter24-gruppen. Undersökningen ger kunskaper om vad dagens 16-29 åringar – det vill säga framtidens beslutsfattare – tycker, tänker och gör.

CARL-AXEL HAGESKOG

Professor, Idrottens ledarskap vid Linnéuniversitetet

”Det långsiktiga värdebaserade ledarskapet
i praktiken ”

”Ärlighet, Glädje, Hälsa, Tillsammans” är de fyra värdeorden som utgör grunden för idrottens vision om en idrottsrörelse med sunda värderingar där varje människa har en plats och en uppgift. Carl-Axel Hageskog ger sin syn på hur näringslivet kan låta sig inspireras av idrottens långsiktiga syn på ledarskap och glädjefull utveckling.

För den breda idrottspubliken är Carl-Axel Hageskog mest känd som Davis Cup-kapten 1985-2002 samt som personlig tränare för Mats Wilander, Anders Järryd och Magnus Larsson. I dag driver han, tillsammans med Magnus och Stefan Edberg, företaget Ready Play Tennis och jobbar för Norges Olympiska kommitté med idrottscoaching.

 

VAD SÄGER TALANGERNA SJÄLVA?
Vi har även handplockat en panel med unga talanger där du i ett rundabordssamtal får chansen att lära känna nästa generation på arbetsmarknaden och upptäcka vilka frågor och värderingar som blir viktiga i framtiden.

ANMÄLAN

Konferensen är öppen för ledare inom näringsliv, offentlig och ideell verksamhet samt för studenter och forskare från Jönköping University och Linnéuniversitetet.
Vi avslutar eftermiddagen med en smakrik mingeltallrik och dryck samt möjlighet för fortsatta samtal. För mer information, varmt välkommen att kontakta Maria Elander, projektledare för arrangemanget på tel. 070 - 305 4215.

Anmälan är öppen, nu endast för studenter, anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Övriga ordinarie platser är fulla, har du frågor eller vill få möjlighet till en reservplats, skriv till maria.elander@tournant.se


Deltagandet är kostnadsfritt, dock tar vi ut en avgift på 450 kr om du inte kommer. Då vi bjuder på mat och dryck behöver vi i anmälan veta om du har några kostpreferenser.

Vill du överlåta din plats? Mejla till maria.elander@tournant.se senast den 30/9.

Centrum för ledarskap i Småland är ett samverkansprojekt finansierat av Familjen Kamprads stiftelse, Region Kronoberg, Regionförbundet i Kalmar län, Region Jönköpings län, Linnéuniversitetet och Jönköping University. Vi knyter samman näringsliv, offentlig förvaltning och ideella organisationer med universitetets forskning och utbildning med utgångspunkt i de verkliga behov som finns. Vi samlar och bygger kunskap om innovation och ledarskap i allt vi gör. Generellt men med utgångspunkt i vardagen hos de människor som lever och verkar i vår del av Sverige. Målet för våra ledardagar är att mobilisera kraft för gemensam handling. För mer information se lnu.se/centrumforledarskap