Välkommen till SPARKs årliga konferens – ett forum där näringsliv, akademi och offentliga aktörer möts för att diskutera hur vi tillsammans kan stärka konkurrenskraften hos regionens tillverkningsföretag.

När? 25 april kl. 8.30-16.30

Var? Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping

Moderator: Jonas Gallneby

Övrigt: Konferensen är på svenska.

Sista datum för anmälan till konferensen är 19 april.

Medverkande i programmet: 

Agneta Marell

Mats Jackson

Mats Lewan


 

 

 

 

PROGRAM

8.30 Registrering, fika och mingel i vår projektutställning

Kom i tid och mingla i projektutställningen i Arkaden (entréhallen till Högskolan för lärande och kommunikation). Där har du möjlighet att träffa forskare inom SPARK som berättar om sina forsknings- och utbildningsaktiviteter inom kunskapsintensiv produktframtagning.

10.00 Välkommen och inledning

Jonas Gallneby välkomnar. Rektor Agneta Marell och SPARKs programchef Mats Jackson inleder dagen i JU-aulan.

10.15 Digitalisering 2.0

Mats Lewan, författare och forskningsanalytiker, håller en inspirationsföreläsning kring digitaliseringens andra våg. Med en bakgrund som mångårig teknikreporter och civilingenjör med en djup kunskap om innovation, visar han hur teknik och digitalisering förändrar förutsättningarna för allt.

11.00 Strategiska satsningar inom SPARK

Vi gör nedslag i några av de strategiska satsningar som Jönköping University gör för att bygga en mötesplats där högskolan, näringsliv och offentlig sektor kan sprida ny kunskap.

11.30 SPARK Award

Vi presenterar årets vinnare av SPARK Award. Priset delas ut till projekt inom SPARK som har visat prov på att utmärkt samarbete med sina företagspartner. 

12.00 Lunch i Orangeriet och projektutställning

13.00 -14:30

  • Digital transformation – Innebörd, exempel och metod (Projektet Transform to AAA)

Digitalisering är på de flestas läppar idag, men vad innebär egentligen en digital transformation? Är det fläckvis automatisering av olika delar av verksamheter eller en mer genomgripande och omvälvande förändringsprocess och hur kan man gå tillväga?” det kommer Kurt Sandkuhl, Professor i informationsteknik, berätta mer om.

  • Thule - Ett exempel på lyckad forskning i samverkan

10 år av nära samarbete mellan Thule och JU ledde till utveckling och implementering av datorsystem för att hjälpa/stödja ingenjörer när man utvecklar nya varianter av takräcken anpassade till nya bilmodeller på den globala marknaden - Joel Johansson, Universitetslektor vid Tekniska Högskolan i Jönköping. Klicka här för att läsa mer Pdf, 120.5 kB, öppnas i nytt fönster..

  • Innovation Runway - Entreprenörssoffa på scenen

En innovationsfabrik som producerar nya perspektiv och smarta lösningar. Företag med drivkraft och tillväxtvilja berättar om hur Innovation Runway gör skillnad i deras innovationsarbete. Carola Öberg (Projektledare, Innovation Runway), Sofia Davidsson (Affärsutvecklare, Science Park) och Tomas Hagwall (Affärsutvecklare, Science Park, kommer berätta om Normans - Robowaste AB), Annika Sundström (Projektledare, Mullmäster AB), Glenn Wilander (VD, Q-tech Group AB).

14:30-15:00

  • Kommande satsningar inom SPARK

15.00-16.30 After SPARK

Stanna kvar en stund för mingel och nätverkande med forskare och företagsrepresentanter. Plats: Orangeriet.

Du kan läsa mer om SPARK på ju.se/spark.

Varmt välkommen!