Hösten 1968 stod den färdig att ta emot sina första elever. Jönköpings läns nya yrkesskola för vårdyrken. 

Strategiskt placerad på en upphöjd plats över Munksjön, med elva våningar och dåvarande Västra klinikerna på en armlängds avstånd. En modernistisk avsiktsförklaring i samhällets och framtidens tjänst – ett barn av sin tid. 50 år senare är Hälsohögskolan en byggnad som fortfarande förändras i takt med människorna som forskar, utbildar och utvecklas här. Varmt välkommen att fira ett halvt sekel tillsammans med ett av Sveriges ledande lärosäten inom hälsa, vård och socialt arbete! Läs hela texten om Hälsohögskolans historia, skriven av Anita Helmbring, under Bakgrund i menyn till höger.

Mingel, underhållning och fest

I anslutning till detta tar vi tillfället i akt att bjuda in Hälsohögskolans personal och även externa samarbetspartners.

  • 24 oktober: Middag och fest med start kl.18 i Campus Arena. Gäller endast Hälsohögskolans anställda, anmäl dig här.
  • 25 oktober: Mingel och underhållning för speciellt inbjudna gäster (samarbetspartners, tidigare kollegor mfl) samt personal från kl.14.30 i Hälsohögskolans entré. Kl.16.00 underhållning med Pelle Sandstrak i Kurt Johansson-aulan. Berörda gäster får en inbjudan via epost, personal anmäler sig via formuläret i länken ovan.

Frågor?

Vid frågor kontakta Johanna Grek eller Charlott Lindholm