Här hittar du publikationer, poddar, filmer och tips på ytterligare läsning på temat våld i nära relationer.

Podden: Våld i nära relationer - det börjar med kärlek

En utbildningspodd för dig som arbetar med personer som lever eller har levt med våld i nära relationer. Podden görs av Linn M Hällen och Rebecca Lagh. Avsnitt #39 handlar specifikt om hur den yrkesverksamma påverkas av att dagligen exponeras för berättelser om våld, övergrepp och trauma och hur kan vi göra för att förebygga ohälsa kopplat till arbetet med våld i nära relationer?

Film från Barnombudsmannen: "Om hon bara hade frågat"

Kunskapsbanken - Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) - Uppsala universitet

Kunskapsbanken är en webbplats för dig som söker kunskap inom områdena mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer. Där hittar du forskare och aktuella forskningsprojekt, ämnesguider, litteraturtips samt en mängd publikationer från myndigheter. Du når webbplatsen via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Valdinararelationer.se

Våldinärarelationer.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en sida för yrkesverksamma inom våld i nära relationer. Den är ett samarbete mellan VKV, Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer och Dialoga, Göteborg Stads kompetenscentrum om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld.

Skadedokumentation tandvård

På den här sidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under VGR och våldinärarelationer.se finns en filmad föreläsning med Anna Jinghede där hon diskuterar tandvårdens roll vid skadedokumentation.

Publikation: A dental perspective on child maltreatment av Therese Kvist

The dilemma of reporting suspicions of child maltreatment in pedriatic dentistry

Child maltreatment – prevalence and characteristics of mandatory reports from dental professionals to the social services

Barnafrid:Basprogram om våld mot barn

Den här utbildningen ger dig kunskap och verktyg för att upptäcka, bemöta och hjälpa barn som varit utsatta för våld eller övergrepp. Dessa barn finns mitt ibland oss och med rätt kunskap kan vi göra skillnad. Mer information hittar du på Barnafrids hemsida här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Unizon: Konferens kring barnen som blev kvar

Barn vars förälder blir dödad av den andre föräldern. I konferensen medverkar bland annat Jonathan som är son till Carla som avled på grund av våld i nära relation här i Jönköping för ett antal år sedan. Han berättar om hur det påverkat honom och vad han tänker nu som ung vuxen. Jonathans föreläsning är ca. 3 timmar och 10 minuter in i klippet. Du kan se hela konferensen på YouTube via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..