2006 var Anne 25 år och arbetade som annonssäljare och ringde det lokala bed- and breakfaststället med elva rum. Samtalet slutade med att hon köpte företaget istället för att sälja en annons.

Datum och tid: 29/9 kl 17.00-19.30
Plats: VOX hotel, Lantmätargränd 2C

Utan pengar, erfarenhet eller bankkontakt borde det ha varit omöjligt –
men det hade ingen berättat för henne. Fem år senare hade ett litet bed
and breakfast med elva rum förvandlats till ett av Sveriges populäraste
och mest välrenommerade boutiquehotell med 35 personligt designade rum
och den nya ägarinnan blivit utsedd till en av landets mest
framgångsrika unga entreprenörer.

2012 gjorde Anne sin första exit och sålde hotellet helt på egen hand vilket var en lika stor konst som att köpa ett företag. Med Huskvarna Stadshotell som kvitto blev hon kontaktad av en av Jönköpings största lokala fastighetsägare Ekblads Fastigheter som ville bygga ett nytt stort och exklusivt hotell mitt i Jönköping.

Med möjlighet att skapa helt från början byggde hon inte ett klassiskt standardhotell utan hon bestämde sig för att uppfylla alla drömmar och tankar hon någonsin har haft om hennes drömkoncept med fokus på utveckling inom en annars konservativ och traditionell branch styrd av stora kedjor. Vox Hotel rymmer nya idéer och tankar om framtidens hotell med ett koncept som riktar sig mot den nya generationens resenärer. De har vuxit upp i en mobil värld med andra referensramar och krav på morgondagens hotell. Vox Hotel har fått stor uppmärksamhet i press och branschmedia som en uppstickare med en av landets yngsta hotellägarinnor i spetsen.

Anne är idag 34 år och berättar öppenhjärtligt om sina med- och motgångar som ung entreprenör. Vi får höra allt ifrån hur hon ”lurade” banken att låna ut pengar till hur hon idag har ett företag 3,7 miljoner i omsättning till nästan det tiodubbla idag. –Det här är inget facit men det är min verklighet och jag kommer dela med mig av allt som jag önskar att någon hade sagt till mig när jag själv inte hade någon erfarenhet ifrån att driva eget, ifrån branchen som jag hade köpt ett företag inom, ingen ekonomisk bakgrund och inte ens pengar till aktiekapitalet. Föreläsningen handlar också om hur projektering och uppbyggandet av ett av Sveriges största privatägda och nybyggda hotell gick till och avslutas med en visning av hotellet.