Företagsbesök, älgsafari och mer på JU Summer School

JU Summer School.

Studenter från bland annat Australien, England och Singapore går JU Summer School mellan 3 och 28 juni. Studier på JTH, studiebesök på företag, älgsafari och att lära sig om den svenska kulturen med mera står på prorammet för dem.

Ett 20-tal internationella studenter deltar i JU Summer School vid Jönköping University där de under fyra veckor studerar strategiska inköp ur ett globalt perspektiv och besöker flera företag. De lär sig även om svenska traditioner och ska bland annat fira midsommar.

- Jag har väntat länge på att få komma hit och är så glad över att vara här, säger JU Summer School-studenten Mariana Leandro från Mexiko.

Student på JU Summer School.

Mariana Leandro, Mexico, trivs på JU Summer School och tycker att det svenska sommarvädret är mycket bättre än i heta Mexiko.

JU Summer School erbjuder internationella studenter akademiska studier samtidigt som de får lära sig om den svenska kulturen och ta del av flertalet sociala aktiviteter. Årets studenter läser 10-poängskursen ”Purchasing Logistics with a Global Perspective”, som ges på Tekniska Högskolan (JTH) vid JU 3-28 juni. Kursen handlar om strategiska inköp med fokus på logistik och hållbarhet och studenterna gjorde företagsbesök på IKEA, Husqvarna, Fläktgroup och Rudenstams.

”Fantastiskt roligt”

Movin Sequeira, universitetsadjunkt på JTH, som håller i kursen tycker det är fantastiskt roligt att jobba med JU Summer School och att studenterna, som kommer från länder som Australien, USA och Singapore, får inblick i både den svenska akademin och kulturen.

- Jag hoppas att några av dem kommer tillbaka till JU som utbytesstudenter eller för att läsa något av våra internationella program, säger Movin Sequeira.

Årets studentgrupp består av 19 internationella studenter och tre lokala. Monika Pavlovic, International Relations Manager på JU, koordinerar Summer School och ser till att studenterna får ett mervärde genom akademiska färdigheter och en ökad interkulturell kunskap.

Gränna, Vadstena och älgsafari

- Fördelarna med Summer School är att det erbjuder utbytesplatser och ett studiealternativ till våra partneruniversitet för en jämnare in- och utflöde av studenter. Det stärker samarbetet med våra strategiska partners och ger en internationell varumärkesprofilering. Dessutom är det en positiv upplevelse för studenterna och de får komma hit och lära känna Sverige bättre, säger Monika Pavlovic.

Årets Summer schoolstudenter har bland annat besökt Vadstena och Gränna samt åkt på älgsafari. De har firat nationaldagen och kommer även att ha ett eget midsommarfirande i förskott den 20 juni där de får göra egna midsommarkransar och äta smörgåstårta.

”Trevliga och välkomnande”

Mariana Leandro från Mexiko berättar att hon deltar i JU Summer School för att hon förutom att studera vill träffa nya vänner, lära känna den svenska kulturen och vidga sina vyer om hur hon ser på världen.

- Det är jättefint och lugnt här och alla är trevliga och välkomnande, säger Mariana Leandro.

Läs mer om JU Summer School här (enbart på engelska)

2024-06-19