Studenter med Sonny Johansson.

Studenterna på det nya Cybersäkerhetsprogrammet kommer att engagera sig i praktiska övningar, simuleringar och verkliga projekt som speglar de utmaningar som cybersäkerhetsexperter står inför.

Stort intresse för nya Cybersäkerhetsprogrammet

Det är stort intresse och högt söktryck för det ettåriga magisterprogrammet Cybersäkerhet på Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU), som startar i höst.

- Det kommer att sätta dig i en särställning på arbetsmarknaden, säger Patrik Cannmo, utbildningschef på JTH.

Cybersäkerhetprogrammet är uppbyggt för att ge förståelse och expertis i de metoder, verktyg och strategier som behövs för att axla de komplexa problemen som påverkar vår digitala miljö. Utbildningen öppnar upp möjligheter inom flertalet jobbsektorer som tillverkningsindustrin, bankväsendet, vården och detaljhandeln.

- Det ligger helt rätt i tiden och passar som en bra påbyggnad för de med en grundexamen inom IT-området, säger Patrik Cannmo.

Samarbete med cybersäkerhetsproffs

För att bredda studenternas kompetens har JTH inlett ett samarbete med världens ledande ideella medlemsförening för cybersäkerhetsproffs, ISC2. Därigenom kan studenterna ta cybersäkerhetscertifieringar som efterfrågas av många arbetsgivare i branschen, som till exempel ”Certified Information Systems Security Professional” (CISSP).

- Vi är mycket glada över det här partnerskapet eftersom våra studenter kan ta eftertraktade cybersäkerhetscertifieringar, som ökar deras anställningsbarhet. Organisationer världen över söker efter personal som kan skydda dem från cyberattacker och det lär sig våra studenter, säger Erik Bergström, programansvarig för den nya cybersäkerhetsutbildningen på JTH.

Världens ledande ideella medlemsförening för cybersäkerhetsproffs, ISC2.

JTH samarbetar med världens ledande ideella medlemsförening för cybersäkerhetsproffs, ISC2.

Verkliga projekt

Programmet är praktikbaserat och studenterna kommer att engagera sig i praktiska övningar, simuleringar och verkliga projekt som speglar de utmaningar som cybersäkerhetsexperter står inför. ISC2:s uppdrag är bland annat att stärka inflytandet, mångfalden och vitaliteten inom cybersäkerhetsområdet för att påskynda ökad cybersäkerhet världen över. De ser positivt på att JTH genom Cybersäkerhetsprogrammet tillmötesgår arbetsgivares kompetensbehov inom cybersäkerhet.

"Allt för att ligga före angriparna"

- Vi är glada över vårt samarbete med JTH och övertygade om att våra certifieringar kommer hjälpa studenterna få anställning inom cybersäkerhetsbranschen. Studenterna kommer även få tillgång till våra resurser, allt för att kunna ligga före angriparna, säger Alex Mortimer, Global Academic Partnerships Lead på ISC2.

Läs mer om Cybersäkerhetsprogrammet på JTH här Öppnas i nytt fönster.

2024-03-26