Här uppmuntras nytänkande

När Elin Björklund slutade gymnasiet visste hon inte vad hon ville jobba med i framtiden. Ett och ett halvt år i Kalifornien fick bitarna att falla på plats.

Elin, student

Hur kommer det sig att du sitter här i cafeterian på JIBS i Jönköping?

– Jag kommer från Tidaholm, en mysig men liten ort, så vill man studera måste man vara beredd att röra på sig, berättar Elin. Att det blev just Jönköping för min del beror framför allt på den utbildning jag går. När jag väl bestämt mig för vad jag ville studera letade jag intensivt efter lämpliga utbildningar och det visade sig att Marketing Management i Jönköping var den utbildning som matchade mina krav absolut bäst.

Varför blev det Marketing Management?

– Efter gymnasiet åkte jag till San Fransisco i USA för att arbeta som au pair medan jag klurade på vad jag ville göra av min framtid, säger Elin med ögon som lyser vid minnet. Jag hamnade i en fantastisk familj där mamman var professor i management och pappan var entreprenör och affärsutvecklare. De bodde nära Silicon Valley och hela miljön var starkt influerad av marketing, entreprenörskap och affärer. Jag fascinerades av deras drivkraft och glöd och upptäckte att jag var genuint intresserad av marknadsföring och internationella affärer. Vi hade många och spännande diskussioner vid middagsbordet och ganska snabbt visste jag vad jag ville göra när jag återvände till Sverige. En examen i marketing management var den naturliga början på min framtid, säger Elin med ett leende.

Hur upplevde du den första tiden som student i Jönköping?

– Staden är underbar, lagom stor för en nyinflyttad student och med ett vackert läge vid vattnet. När det gäller själva skolan älskar jag den internationella stämningen. Vårt program är helt engelskspråkigt och det är otroligt positivt tycker jag. Den internationella vinkeln förbereder oss för en global arbetsmarknad. Det tror jag blir allt viktigare då gränserna mellan länder suddas ut och då större företag i stort sett uteslutande driver verksamheten med ett internationellt fokus.

Har du hunnit utforska studentlivet vid sidan av studierna?

– Jag fick en jättebra start här i Jönköping och har lärt känna massor av nya, spännande människor. Det finns mycket att göra på fritiden och vill man engagera sig i föreningar eller grupper finns det många alternativ vid högskolan. Häromdagen fick jag faktiskt besked om att jag blivit antagen till organisationen för Spring Inspiration. Jag kommer att ingå i teamet för eventet och kommer också att få ägna tid åt försäljning. Det känns verkligen bra och är dessutom en merit att foga till mitt cv, avslutar Elin.

Sidan uppdaterad