Mario och Nikola, studenter, International Financial Analysis

Vår pappa äger ett företag i Bulgarien som exporterar fågelmat. Vi hade pratat om att expandera verksamheten till Skandinavien, och därför var det helt naturligt för oss att komma hit och studera. Vi kom in både på JIBS och Copenhagen business school, men bestämde oss för Jönköping.

Mario och Nikola, studenter

Först gick vi kandidatprogrammet International Management här på JIBS. Som tvillingar har vi alltid gjort det mesta tillsammans, men vi åkte till olika platser på vår utbytestermin för att få erfarenhet - inte bara av en främmande kultur utan också av att vara ifrån varandra! Båda tillbringade en termin i USA, men på olika universitet.

Vår ursprungliga plan var att ta en kandidatexamen i Sverige och sedan flytta någon annanstans för vår magisterexamen. Men den internationella atmosfären och inriktningen på entreprenörskap här på JIBS passar oss, så vi besämde oss för att stanna här och starta vår verksamhet parallellt med våra masterstudier. Vårt företag heter Skavelys och vi importerar fågelfrö från Ungern och säljer på den svenska marknaden.

Det svenska samhället är mycket välorganiserat och marknadspotentialen i Sverige är enorm. Vi planerar att bo kvar i Sverige efter examen och fortsätta att utveckla vår verksamhet här.

Sidan uppdaterad