Mina studier på JIBS hjälpte mig att få den karriär jag siktade på.

Träningen du får i problemlösning på JIBS är ovärderlig. Både den du får genom undervisningen och den du bygger upp på egen hand när du ställs inför de problem som professorerna ger dig. Du lär dig helt enkelt att tänka på ett speciellt sätt, vilket du kommer ha enorm nytta av i ditt kommande yrkesliv.

John Nickels Petersen, tidigare student, International Financial Analysis

Efter min kandidatexamen i Foreign Trade and International Economics i Hamburg visste jag att jag ville läsa min master i finance med särskilt fokus på finansmarknaden. Det var professorn som handledde min kandidatuppsats som gjorde mig uppmärksam på Jönköping University och på International Finacial Analysis. Både skolan och programmet såg bra ut, så jag sökte och kom in och fick ett helt fantastiskt år i Jönköping! Det var hårt arbete men värt det. Jag lärde mig otroligt mycket och träffade inspirerande människor från hela världen på JIBS.

Jag gillade verkligen att det ställdes höga krav på att kunna arbeta självständigt. Du har lektioner men förväntas göra mycket av arbetet på egen hand för att bygga upp och fördjupa dina kunskaper. Det gör dig väl förberedd för arbetslivet, där du sällan får tydliga riktlinjer för hur du ska lösa problem du möter utan måste fatta dina egna beslut.

Professorerna är dock mycket tillmötesgående och lättillgängliga eftersom klasserna är små och du kan alltid vända dig till dom om du behöver hjälp eller vägledning. Det märks tydligt att JIBS är en forskningsdriven skola och professorerna har en imponerande bakgrund när det gäller forskningspublikationer. Lärarkåren håller mycket hög klass och jag tror att det är en av anledningarna till JIBS utmärkta rykte.

De kvantitativa analysfärdigheter jag fick på JIBS har varit till stor nytta i min nuvarande roll som Fixed Income Portfolio Manager med fokus på företagsobligationer. Undervisningen gav mig en specifik uppsättning verktyg som hjälper mig att se många olika aspekter av ekonomi och ur olika perspektiv, vilket är värdefullt och viktigt i mitt dagliga arbete.

Efter min examen hade jag lyxen att direkt få chansen att arbeta inom det område jag alltid velat. Jag erbjöds ett traineeprogram i Fixed Income Portfolio Management på heltid på ett stort kapitalförvaltningsföretag i ett försäkringsbolag i München. Jag slutförde mitt traineeprogram och arbetar nu som portfolio manager för företagsobligationer.

Det bästa med JIBS är att människorna där är sammansvetsade och att klasserna är små. Det skapar gemenskap och sammanhållning och som student känner du dig inkluderad. Jag uppskattade också att så många utbytesstudenter från partneruniversitet till JIBS deltog i klasserna. Vi hade flera elever från mycket kända internationella handelshögskolor, och de berömde också JIBS. Det anser jag vara en bra indikator på var JIBS står internationellt när det gäller utbildningarnas kvalitet. Studentlivet är fantastiskt, och det finns flera studentorganisationer att engagera sig i. Jag skulle rekommendera Internationell Finansiell Analys och JU till alla som är intresserade av internationella finanser och vill göra karriär inom den sektorn.

John Nickels Petersen, tidigare student, International Financial Analysis

Sidan uppdaterad