"Mina ansvarsområden som material manager är nära kopplade till min utbildning"

Caleb Rangel flyttade från Peru till Jönköping för att läsa sin master. Det är något han aldrig ångrat.

Idag arbetar han som materialansvarig på Kollmorgen Automation AB i Göteborg. Han tog examen redan 2012 men värderar fortfarande sina år på International Logistics & Supply Chain Management högt.

-Jag trivdes otroligt bra under mina år på JIBS. Att träffa studenter från olika länder och kulturella bakgrunder och arbeta tillsammans med projekt och gruppuppgifter var en fantastisk upplevelse. Men studierna var naturligtvis inte allt. Vi gick till Jönköpings studentkårs egen nattklubb Akademin och jag älskade att ta långa promenader längstmed sjön på söndagarna, säger Caleb.

Hans ansvarsområden som Material Manager på Kollmorgen omfattar materialplanering, prognoser, inköp, lagerhantering och handelsefterlevnad. Allt är nära kopplat till hans utbildning.

– Jag har haft stor nytta av mina studier på JIBS. Utbildningen är i helt linje med näringslivets krav och jag uppskattade den entreprenöriella inriktningen på JIBS. Mina masterstudier gjorde det möjligt för mig att hitta ett jobb inom logistik / supply chain management, vilket alltid har varit mitt mål. Kunskapen jag fick på programmet hjälpte mig att avancera i min karriär genom att bidra med idéer till förbättringar i de olika jobb jag har haft", säger Caleb.

Han tyckte särskilt om kurserna med fokus på supply chain management och föreläsningarna från inbjudna gästföreläsare. De var inspirerande och hjälpte honom att hålla fokus på sina karriärmål. Sverige och JIBS må vara långt från Peru, men Caleb rekommenderar alla att ta chansen att plugga här.

-Tveka inte! Det är en fantastisk upplevelse att studera och bo i ett nordiskt land. Du får uppleva en annan kultur och ett öppnare sinne på köpet. Oroa dig inte för vädret, det är toppen så länge du klär dig rätt. Du lär dig att njuta av varje årstid. Och passa på att gå en svenskkurs när du är här. Det kan öppna dörren för ännu fler karriärmöjligheter och gör att du förstår kulturen bättre, säger Caleb.

Sidan uppdaterad