Mario Milic, före detta student, Industriell ekonomi och produktionsledning

Mario Milic, alumn på Tekniska Högskolan vid Jönköping University.

Startsträckan till en framgångsrik karriär blir väldigt kort efter att ha läst Industriell ekonomi och produktionsledning på JTH. Det säger Mario Milic, teknisk chef på på JYSK distributionscenter i Nässjö, vilket syns på bilden bakom honom.

Mario Milic tog 2017 examen från Maskinteknik: Industriell ekonomi och produktionsledning på Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU). I dag är han teknisk chef på JYSK distributionscenter i Nässjö, som levererar varor till alla JYSK-butiker i Sverige och Finland.

- Utbildningen har haft en enorm påverkan på min karriär, säger Mario Milic.

Mario betonar att Industriell ekonomi och produktionsledningsprogrammet på JTH ger dig grundläggande kunskaper till en framgångsrik karriär inom många områden. Det gav honom de färdigheter inom projektledning, budgetarbete, materialflöden, tekniska lösningar, investeringskalkyler med mera som han använder i rollen som teknisk chef på JYSK distributionslager. Han gillar den stora variationen i jobbet, att det omfattar allt från personalfrågor till tekniska frågor som löses inte minst med externa leverantörer och specialister.

"Duktiga och inspirerande lärare på JTH"

Mario trivdes fantastiskt bra på JTH. Stämningen på skolan var god, han hade duktiga och inspirerande lärare/föreläsare och studentlivet i Jönköping var intensivt, påpekar han. Dessutom tycker han att JU:s campus har ett perfekt läge mitt i staden. Han uppskattar att man i flera kurser under utbildningen jobbade med konkreta företagscase och kan fortfarande sakna saker som att delta i grupparbeten på JTH och sträva mot gemensamma mål.
Mario rekommenderar absolut andra att läsa Industriell ekonomi och produktionsledning på JTH, framför allt på grund av utbildningens bredd.
- Startsträckan till en framgångsrik karriär blir väldigt kort efter den här utbildningen eftersom man då har kännedom om och förståelse för det mesta, säger han.

Sidan uppdaterad