Pär Forsell, före detta student, Logistik och ledning

Pär Forsell, före detta student på Industriell Organisation: Logistik och ledning.

- Logistik och ledning ger dig en väldigt bred bas att stå på, som är mycket användbar, säger Pär Forsell.

Pär Forsell tog 2004 examen från Industriell Organisation: Logistik och ledning på Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University. Han fick jobb direkt efter examen och är i dag Head of Toyota Lean Academy i Europa.

- Jag trivdes mycket bra på JTH och rekommenderar absolut andra att läsa Logistik och ledning, säger Pär Forsell.

Titeln Head of Toyota Lean Academy innebär att Pär leder Toyotas rådgivningstjänst i Europa mot företag som vill lära sig Toyotas metoder inom Lean och operations. Arbetet innebär stor variation på uppgifterna och intressanta möten med människor från jordens alla hörn. Möten som nu under coronapandemin sker digitalt. Pär betonar att Logistik och ledningsprogrammet på JTH har haft stor påverkan på hans karriär och hur han än i dag angriper, analyserar och löser problem.

- Logistik och ledning ger dig en väldigt bred bas att stå på, som är mycket användbar och som medger stor flexibilitet inom vilket område du till slut hamnar, säger han.

Pär berättar att JTH var en uppstickare på hans tid med mycket bra lärare och goda kontakter med näringslivet. Han gillade särskilt den varierade sammansättningen av de olika ämnena, men med fokus på operations and logistics management. Han tycker att Jönköping är en lagom stor stad med mycket bra utbud av det mesta och att närheten till stadens sjöar ger en fin inramning.

Sidan uppdaterad