Det finns en växande efterfrågan på individer som kan använda data effektivt för att nå affärsmässiga och sociala resultat

Praktiken gav mig möjlighet att omsätta den teoretiska kunskapen jag fått på programmet i verkligheten. Den här branschen växer och utvecklas ständigt, vilket gör Applied Economics and Data Analysis till ett mycket bra val. Du kommer bli väl förberedd för nästa steg i din karriär.

Jag hörde talas om Jönköping International Business School genom en vän som för närvarande läser en master i Tyskland. Det lät som en handelshögskola som skulle passa mig perfekt så jag tog reda på mer om skolan och Jönköping. Det blev helt enkelt platsen jag drömde om och jag arbetade hårt för att bli antagen. Ekonomi har alltid intresserat mig och jag fascineras över hur många områden som berörs av ekonomiska principer - allt från näringsliv till politik och sociala frågor. Jag ville också lära mig mer om de senaste verktygen och teknikerna för att analysera data. Det var just dataanalysaspekten av mitt program som fångade mitt intresse på allvar. Med en otroligt snabb utveckling inom området big data och avancerad analys finns det en växande efterfrågan på individer som kan använda data effektivt för att nå affärsmässiga och sociala resultat. Att kombinera ekonomi och dataanalys såg jag som en fantastisk möjlighet som kunde öppna dörrar för mig i näringslivet. En annan sak som fick mig extra intresserad var att det ingick en obligatorisk praktikkurs på programmet. Tack vare detta fick jag min praktikplats i Stockholm som nu pågår under tio månader.

Praktiken ger dig nya perspektiv

Jag gör för närvarande min praktik på ett mjukvaruföretag i Stockholm. Jag tror att just dataanalysdelen på programmet var det som gjorde det möjligt för mig att få den här praktikplatsen. Att kursen är obligatorisk gjorde det ju också möjligt för mig att praktisera utan samtidigt som jag fullföljer min master’s degree. Trots att jag fick flytta till Stockholm såg mina lärare till att jag kan delta i undervisningen på distans när det behövs.

Som ni säkert förstår tycker jag att just praktikkursen har varit det absolut bästa med programmet. Att få omsätta det man lär sig teoretiskt i praktiken redan under studierna är ovärderligt. Applied Economics and Data Analysis ger dig en unik möjligheten att kombinera din ekonomiska kunskap med dataanalys och tillämpa allt detta på ekonomiska frågeställningar. Det ger dig en djupare förståelse för hur ekonomi fungerar i praktiken genom att överbrygga klyftan mellan ekonomisk teori och dataanalys.

Skapa den karriär du drömmer om inom ett område i ständig utveckling

För att nå mina karriärmässiga mål vill jag fortsätta att utveckla mina färdigheter och kunskaper inom ekonomi och dataanalys. En av de saker jag älskar med det här området är att det ständigt förändras och utvecklas, och det finns alltid något nytt att lära sig. Därför ser jag fram emot att fortsätta lära mig under hela mitt yrkesliv och hålla mig uppdaterad kring de senaste trenderna och teknikerna. Programmet har gett mig en bra grund i ekonomi och dataanalys, och jag är angelägen om att se vart min kunskap och mina intressen tar mig i framtiden.

Sidan uppdaterad