Gülșah vill göra barnen delaktiga

När hon hade avslutat mina studier på college ville Gülșah läsa vidare inom något ämne som har med barn att göra. ”Inriktningen på det här programmet gjorde mig hänförd,” säger hon.

Gülsah, student

Som utbytesstudent i Kanada hade Gülșah en vän från Sverige som berättade om Högskolan i Jönköping och hur bra hon tyckte att det var. Det var framför allt därför Gülșah började titta på vilka masterprogram som fanns här.

– På det här programmet lär vi oss hur man kan få barn med särskilda behov att bli delaktiga och engagerade i sitt dagliga liv. Vi får ett brett perspektiv, från biologiska till psykologiska och miljömässiga faktorer, säger Gülșah och fortsätter:

– Det finns alltid saker som man inte kan göra något åt, men det går att fokusera på vad ett barn klarar av, vad deras förmågor är. Låt dem bli engagerade och hitta sätt att förbättra deras liv. Då kommer de att må bättre.

På utbildningen får studenterna bekanta sig med aktuell forskning, träffa gästföreläsare, ha grupparbeten och seminarier och träna sig på både kvantitativ och kvalitativ forskning.

– Friheten är stor och de flesta dagar kan jag bestämma mitt eget schema, säger Gülșah.

När jag hon tagit sin examen vill hon flytta tillbaka till Istanbul och starta en skola för barn med särskilda behov. Hon vill också arbeta med att öka medvetenheten om betydelsen av specialundervisning, och arbeta med familjer för att ge dem mer kunskap. 

Sidan uppdaterad