Sofia Davidsson, före detta student, Logistik och ledning

Sofia Davidsson, alumn på Tekniska Högskolan vid Jönköping University.

Logistik- och ledningsprogrammet på Tekniska Högskolan är enormt attraktivt på marknaden, intygar Sofia Davidsson. "Man fick liksom med sig lite av allt från väldigt många relevanta områden för att få helhetsbilden av en verksamhet", säger hon.

Sofia Davidsson tog 2007 examen från Logistik- och ledningsprogrammet på Tekniska Högskolan vid Jönköping University (JTH).
- Det har varit nyckeln till min framgång, säger hon.

Efter examen flyttade Sofia till Stockholm där hon jobbade i nästan tio år på Ericsson AB i Kista inom Supply Chain Management, Projektledning och Strategiskt Inköp.

- Utan att ha läst Logistik och Ledning på JTH hade jag aldrig fått chansen till min karriär inom Ericsson. Utbildningens bredd och att teoretiska kunskaper växlas med praktik är enormt attraktivt på marknaden. Du får med dig hela värdekedjan på ett otroligt bra sätt och kan välja att arbeta inom ett stort antal områden, säger Sofia.

Hon framhåller att studenterna på Logistik- och ledningsprogrammet får tillgång till praktiska ”jobbcase” från företag, vilket hon tycker gör utbildningen så mycket mer relevant och lättare att sätta fingret på.

Sedan 2019 är hon projekt/affärsutvecklare på Qtech Group AB i Anderstorp. Hon har god insyn i hela verksamheten och gillar utmaningen att få organisationen att växa.

En välkomnande skola med stort engagemang

Sofia trivdes otroligt bra på JTH. Hon beskriver det som en välkomnande skola med ett stort engagemang för att alla skulle trivas. Hon fick god kontakt med både studenter och lärare och tycker att studentlivet var kalas.

- Det var tre mycket roliga år med ett gott gäng.

Sofia kommer från Habo och tyckte om att studera i Jönköping. Närheten till allt vatten i staden tycker hon underlättade när hon ville varva ned efter tufft tentaplugg.

Hon ger sina varmaste rekommendationer till andra att läsa Logistik och ledningsprogrammet på Tekniska Högskolan vid Jönköping University, även om det innebär hårt slit emellanåt.

- Det är bara att gratulera om du blir antagen till utbildningen. Du har då gjort ett av dina livs bästa val och framtiden kommer visa detta, säger hon.

Sidan uppdaterad