Anton vill göra skillnad för sina elever

Anton läste till ämneslärare inom religionsvetenskap. Han gillar de fördjupande samtalen och diskussionerna med kurskamraterna och ser sig arbeta inom skolans värld i många år framöver. Antons mål är att ge sina blivande elever de bästa förutsättningarna för att lyckas i livet.

Anton, lärarstudent

Varför har du valt att utbilda dig till ämneslärare?

Jag älskar att se elever utvecklas och lära sig nya saker. Läraryrket låter mig verkligen göra skillnad för eleverna genom att hjälpa dem att utvecklas som människor och att tillgodogöra sig viktiga kunskaper om världen. Jag brinner särskilt för de elever som inte alltid lyckas i skolan och som ibland behöver någon som ser dem som individer och inte bara som "stökiga elever".

Vad var det bästa med din utbildning?

Det bästa med lärarutbildningen är de fördjupade samtalen och diskussionerna med kurskamraterna, som sker både i föreläsningssalarna och över en kopp kaffe i biblioteket. Genom att bolla svåra frågor och ifrågasätta varandras tankar kring lärande och undervisning, så känns det verkligen som att man växer i sin roll som lärare.

Hur känner du att din utbildning gav dig förutsättningar att göra skillnad?

De allra flesta minns en eller ett fåtal lärare som verkligen gjort skillnad för deras skolgång och personliga utveckling. Det kan handla lika mycket om att hjälpa elever nå en högre förståelse inom ämnet som att få dem att känna tillit till sin egen förmåga. Jag är övertygad om att rätt lärare på rätt plats, kan göra enorm skillnad för en elevs skolgång och framtid.

Vad är det bästa med Jönköping University?

Jag uppskattar att det är högt i tak i föreläsningssalarna (både bildligt och bokstavligt talat). Det är ju givetvis trevligt att lokalerna är fräscha, men framför allt så syftar jag på att det brukar ges mycket utrymme för diskussion och samtal om innehållet i föreläsningarna.

Vad har du för framtidsdrömmar?

Förutom att resa till Nya Zeeland med min fru och besöka Hobsala så hoppas jag på att få arbeta inom skolans värld i många år framöver, att fortsätta träffa nya elever och att försöka ge dem de bästa förutsättningarna för att lyckas i livet. Förhoppningsvis så kommer jag en dag att kunna möta några av dem senare i livet och känna att jag varit delaktig i deras utveckling.

Anton, nuvarande student, Ämneslärarprogrammet, Högskolan för lärande och kommunikation. 

Sidan uppdaterad