Utbildningen formade mig professionellt. Efter examen kände jag mig redo för en yrkeskarriär

Programmet formade mig professionellt och förberedde mig för att kunna påverka. Under mina år på JIBS märkte jag att både mina ”mjuka” färdigheter och mina teoretiska kunskaper inom området internationell ledning förbättrades markant. Utbildningen hade ett högt tempo och var utmanande, vilket bidrog till att jag mognade mycket på bara 3 år. Efter examen kände jag mig redo för en yrkeskarriär och fick mycket positiv feedback från kollegor och arbetsgivare så fort jag började arbeta.

Victor Vallim, alumn International Management. Rådgivare, Avenir Invest

Idag arbetar jag som rådgivare och min huvuduppgift är att granska våra kunders investeringsportföljer och ge strategisk rådgivning både till klienterna och till våra investeringsansvariga. Jag behöver vara uppdaterad med marknads- och ekonomiutvecklingen i Brasilien och runt om i världen för att kunna justera våra investeringar och se till att våra kunders portföljer är väl fördelade.

Jag gillade verkligen programstrukturen med många grupparbeten. De flesta kurser jag läste innehöll någon form av grupparbete. När jag ser tillbaka nu inser jag hur viktiga de var för att jag skulle kunna utveckla mina mjuka färdigheter och lära mig hur man hanterar olika kulturer och bakgrunder. Jag tror att detta var en av de viktigaste aspekterna av programmet för att kunna arbeta i internationella miljöer. Career Center hjälper dig att förbereda din karriär med gratis workshops (som CV-granskningar och intervjuträning), listor över tillgängliga praktikplatser hos JIBS partnerföretag och gästföreläsningar med anställda från företag som Volvo, Scania och Spotify. Detta var delar som var mycket värdefulla för mig då.

En rolig och utvecklande upplevelse

En av de bästa sakerna med JIBS och JU är hela atmosfären på campus. Från små saker, som att fika på Café Rio och studera i biblioteket, till att delta i kickoff-veckor och andra aktiviteter som organiseras av studentföreningarna. Det var jätteroligt, samtidigt som det var akademiskt stimulerande. Vi hade bra studentmässor, workshops ledda av Career Center och Science Park, och andra professionella evenemang organiserade av Case Academy, Entrepreneurship Academy och andra studentföreningar. Det fanns alltid något att göra på campus.

Bered dig på en rolig och utvecklande upplevelse. Att studera i Sverige kan ha sina utmaningar - som ett kyligt klimat och en kultur som kan vara annorlunda än i andra länder - men det bidrar bara till din utveckling. Trots allt är det ett fantastiskt land att bo i och ett fantastiskt samhälle att vara en del av.

Jag skulle rekommendera framtida JIBS-studenter att ta kontakt med nuvarande studenter. När jag ansökte till svenska universitet och högskolor kontaktade jag några studenter som delade med sig av sina erfarenheter och fick mig att känna att JIBS var det rätta valet för mig. Jag skulle säga att det är det bästa sättet att ta reda på om Jönköping är rätt även för dig.

Sidan uppdaterad