Rasmus Brask-Nilsen, student, Industriell produktframtagning

Rasmus Brask-Nilsen, JTH.

Rasmus Brask-Nilsen tycker det är intressant med nya, framtida tillverkningssätt som 3D-printning och hoppas få användning för den tekniken inom JU Solar Team.

Rasmus Brask-Nilsen läser programmet Civilingenjör: Industriell produktframtagning på Tekniska Högskolan vid Jönköping University (JU). Han är även Team Manager för studentprojektet JU Solar Team.

Varför valde du civilingenjör?
– Jag jobbade först som smed i fem år, men insåg att ingenjörerna hade en mer komplex roll och gjorde allt det “roliga”. Jag fick bara en ritning att bygga efter, men blev sugen på att lära mig göra allt själv. Därför valde jag att läsa in det tekniska basåret som gav mig en garantiplats till valfritt ingenjörsprogram.

Vad är det bästa med din utbildning?
– Som blivande civilingenjörer lär vi oss hur man på ett hållbart sätt kan producera och transportera produkter. Det mest intressanta för mig är nya framtida tillverkningssätt, som till exempel 3D-printning. Det är en tillverkningsprocess som definitivt kommer att förändra världen. Nu är jag Team Manager för mekaniken i JU Solar Team och jag hoppas att vi kan använda oss av den tekniken inom solbilsprojektet.
JU Solar Team utvecklar en soldriven bil och deltar i världens största solbilstävling Bridgestone World Solar Challenge i Australien. Tävlingssträckan genom Australiens vildmark är på 3 022 kilometer.

Sidan uppdaterad