Hanna jobbar som röntgensjuksköterska

Hanna tog examen från Röntgensjuksköterskeprogrammet på Hälsohögskolan 2008. Idag arbetar hon på Kärnsjukhuset i Skövde.

Hanna, före detta student, på sin arbetsplats på röntgen

- Jag arbetar med att framställa olika typer av röntgenbilder och främst jobbar jag med skiktröntgen. Jag trivs bra med att få arbeta med både människor och teknik. Jag gillar omväxlingen.

Hanna tycker att hon blev bra rustad för framtiden under sina år på skolan.

- Utbildningen var verkligen intressant och det vi fick lära oss var högst relevant för yrket. Jag trivdes också kanon på skolan. Lärarna var bra och vi hade en god gemenskap i klassen. Efter det att Hanna tagit examen så dröjde det inte länge innan hon fick jobb.

- Först jobbade jag över sommaren på Länssjukhuset Ryhov och därefter blev jag erbjuden mitt nuvarande jobb här på Kärnsjukhuset i Skövde.
Det som Hanna uppskattade mest under utbildningstiden var den verksamhetsförlagda delen i programmet (VFU:n). Där fick hon tillfälle att prova på de olika inriktningarna inom radiologi, och det tycker hon gav en bra insikt i vad jobbet innebär.
- Jag lärde mig jättemycket och fick bra stöd från handledarna när jag var på verksamhetsförlagd utbildning. Ta tillvara på den tiden för det är så himla nyttigt!

Sidan uppdaterad