Niels-August, före detta student, Medie- och kommunikationsvetenskap

När Niels-August Corneliussen tog examen från MKV-programmet 2018 hade han redan mycket erfarenhet i bagaget som gynnade honom i hans önskan om en internationell karriär.

Niels-August, före detta student

– Jag jobbar för HTS BeSafe med två olika varumärken; BeSafe som är primärt bilbarnstolar och Voksi som är åkpåsar för småbarn. Min tjänst är Regional Marketing Coordinator Distributors. Det vill säga att jag jobbar mot alla länder där vi använder oss av en organisation för att distribuera våra produkter eftersom vi inte har en egen säljorganisation på plats. Det rör sig både om europeiska länder som Spanien, Turkiet och Ryssland, men även den asiatiska marknaden i Kina, Singapore och Taiwan. Mina arbetsuppgifter handlar bland annat om att koordinera marknadsaktiviteter som produktlanseringar, förbereda mässor, innehåll för sociala medier och mycket annat.

Niels-August utbildning fick en internationell prägel, på många sätt. Först genom inriktningsterminen i Global Communication.

– Inriktningen la fokus på kulturella skillnader och hur man förhåller sig till dessa. Kurserna tillsammans med det faktum att vi läste tillsammans med internationella studenter har verkligen vidgat mina vyer.

Därefter spenderade Niels-August en termin i Madrid. Den internationella miljön från att ha bott tillsammans med studenter från sju olika länder tillsammans med den kulturella förståelsen för landet är något som gynnar honom i hans arbete mot den spanska marknaden idag.

Utbildningen avslutades med en praktik på JU:s avdelning Internationella Relationer. Ytterligare en internationell miljö där teori omsattes till praktik.

– MKV är absolut ett program jag kan rekommendera. Det är brett och ger en många möjligheter efter examen. Det är även ett program med många möjligheter att nischa sig i sina intressen och få en internationell studieupplevelse med plugg och/eller praktik utomlands, avslutar Niels-August.

Sidan uppdaterad