Charlie, utbytesstudent på Ljusdesignprogrammet

Charlie Magee-Wood läser andra året av Lightning Design for Architecture på Rose Bruford College i London. I höstas gjorde han en termin som utbytesstudent på Ljusdesignprogrammet på Tekniska Högskolan vid Jönköping University (JU).

Ett av Charlie Magee-Wood's bästa minnen från tiden som utbytesstudent på Jönköping University var kick-off:en en sommarkväll på Vätterstranden.

Charlies lärare hemma i England rekommenderade Jönköping University och JTH, så han följde deras råd och gjorde en utbytesperiod i Jönköping.

Det bästa med Ljusdesignprogrammet tycker han är möjligheten att få träffa yrkesverksamma inom branschen och att ta del av deras erfarenheter och råd.

- En stor bonus i början av kursen var när vi åkte till Stockholm för att utforska stadens ljusinstallationer. Vi fick träffa branschpersonal för att studera deras arbete men också diskutera vårt projekt, vilket var en ovärderlig erfarenhet för oss.

Charlie har alltid velat göra en period som utbytesstudent för att få träffa nya människor, lära sig om andra kulturer och få vänner för livet.

- Det har gjort att jag har växt som människa. Jag har fått uppleva otroliga saker och lärt mig mitt ämne på en ny plats med nya perspektiv.

Efter examen vill han jobba som ljusdesigner för spel/arkitekturvisualisering eller som arkitektonisk ljusdesigner.

- Kanske kan jag göra både och, det får framtiden utvisa.

Charlie har många fina minnen från sin studenttid på Jönköping University. Han minns särskilt ett gigantiskt snöbollskrig med sina rumskompisar ute på Jönköpings gator och deras kick-off en sommarkväll på Vätterstranden.

Om man som blivande student står i valet och kvalet om att ta ett utbyte vill han bara säga:

- Gör det! Även om du är nervös eller tvekar på om du ska åka, så är det verkligen en otrolig möjlighet som man bara får en gång i livet. Du får lära dig så mycket nya saker och det förändrar ditt perspektiv på livet. Så våga släppa taget om tryggheten och åk, dröm och upptäck!

Sidan uppdaterad