JIBS Entrepreneurship Challenge

En gång om året arrangerar JIBS en studenttävling för att stimulera till kreativitet, entreprenörskap och tvärvetenskapligt tänkande. Tävlingen ska också främja laganda och samarbete mellan JUstudenter från främst Jönköping International Business School (JIBS) och Tekniska Högskolan (JTH).

Varje år bjuds ett nytt företag in för att ge studenterna ett verkligt fall från sin verksamhet att lösa. De tävlande lagen, som består av fyra studenter vardera, har sedan 24 timmar på sig att komma fram till en kreativ och inspirerande lösning och förbereda sig för att sälja in sin idé.

Lagen får presentera sina lösningar för en jury bestående av experter från näringslivet, företagsrepresentanter och personal på JU, som sedan utser de vinnande lagen. Den bästa lösningen belönas med en generös summa från prispotten.

Den populära tävlingen anordnas varje år av JIBS och Stiftelsen Aktiestinsen i samarbete med studenter från studentföreningen Entrepreneurship Academy vid JIBS.

Livestream JIBS Entrepreneurship Challenge 2023

Livestreamen startar kl 14.00 den 19 April.

JIBS Entrepreneurship Challenge 2023

Årets tävling kommer att gå av stapeln den 17-19 april kl. 14-17 i JP-aulan på JIBS. Deltagande företag är i år Husqvarna.