JIBS Entrepreneurship Challenge

En gång om året arrangerar JIBS en studenttävling för att stimulera till kreativitet, entreprenörskap och tvärvetenskapligt tänkande. Tävlingen ska också främja laganda och samarbete mellan JUstudenter från främst Jönköping International Business School (JIBS) och Tekniska Högskolan (JTH).

Varje år bjuds ett nytt företag in för att ge studenterna ett verkligt fall från sin verksamhet att lösa. De tävlande lagen, som består av fyra studenter vardera, har sedan 24 timmar på sig att komma fram till en kreativ och inspirerande lösning och förbereda sig för att sälja in sin idé.

Lagen får presentera sina lösningar för en jury bestående av experter från näringslivet, företagsrepresentanter och personal på JU, som sedan utser de vinnande lagen. Den bästa lösningen belönas med en generös summa från prispotten.

Den populära tävlingen anordnas varje år av JIBS och Stiftelsen Aktiestinsen i samarbete med studenter från studentföreningen Entrepreneurship Academy vid JIBS.

JIBS Entrepreneurship Challenge 2021 – vi firar 10-årsjubileum!

I år firar vi 10 år med JIBS Entrepreneurship Challenge.


Årets tävling kommer att gå av stapeln den 12-14 april, och på grund av den rådande situationen med coronapandemin kommer den att äga rum digitalt.


Mer information om årets utmaning, inklusive vilket årets fallföretag kommer att vara, offentliggöras den 11 mars.