Internationalisering

Jönköping University har en genomgående internationell profil. Här erbjuds studenter, lärare och forskare en spännande internationell miljö både utomlands och på hemmaplan.

Jönköping University lockar studenter från hela världen. Härifrån kom de 2015:


Europa 53 %

Asien 32 %

Nordamerika 10 %

Oceanien 3 %

Afrika 1 %

Under 2015 anlände 1 138 internationella studenter från över 60 länder till Jönköping University. Här finns en långsiktig ambition att bli ett internationellt universitet. Att högskolan konkurrerar på en internationell marknad stärker hela regionens attraktionskraft och tillväxt.

Jönköping University är en av de främsta högskolorna i landet när det gäller internationellt studentutbyte  och Internationella Handelshögskolan är bäst i Sverige bland ekonomiska utbildare på internationalisering (URANK). Högskolan hör till topp 5 i Sverige när det gäller att attrahera avgiftsbetalande studenter från länder utanför EU / EES.

Jönköping University erbjuder utbildningsprogram helt på engelska på samtliga utbildningsnivåer, även inom grundutbildning. Det ger möjligheten för utländska studenter att läsa hela sin utbildning här.

På forskarsidan tar Jönköping University emot doktorander och gästforskare från hela världen, och många doktorander reser utomlands som del av sitt avhandlingsarbete. Att doktorander gör en delstudie tillsammans med något av de 350 partneruniversiteten i olika delar av världen är vanligt.

Sidan uppdaterad 2015-11-06

Om oss
Sidan uppdaterad 2010-08-16
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information