En bra helg för företagsamma studenter

I helgen anordnas två event av och för studenter på Högskolan i Jönköping. Båda har fokus på företagande och entreprenörskap, men med lite olika ingångar.

Den 11 april arrangerar föreningen AIESEC "Sweden Youth to Business Forum" i HJ-aulan på HLK. Det blir gästföreläsningar av bland annat närings- och regionminister Annie Lööf.

Youth to Business Forum är ett endagsevent som äger rum på flera platser över hela världen samtidigt, och ska vara en mötesplats för unga ledare och ledare i näringslivet. Målet är att generera nya och användbara idéer som gör nytta för världen och framtiden. AIESEC är ett globalt nätverk för ungdomar som är intresserade av ledarskap.

Den 11-13 april ordnas också Startup Live på Internationella Handelshögskolan, i samarbete med Science Park. Studenter med en affärsidé kan här nätverka med andra studenter, diskutera sina idéer och kanske hitta precis rätt personer att jobba vidare med för att förverkliga sin idé. På plats finns också coacher som kan ge feedback på idéerna. De bästa idéerna belönas med olika priser.

Mer information om Sweden Youth to Business Forum: http://aiesecjonkoping.org/y2b/

Mer information om Startup Live:
http://startuplive.in/jonkoping/2/


2014-04-10