Jerker Moodysson omförordnad som vd för JIBS

Jerker Moodysson tillträdde som vd och akademisk ledare för Jönköping International Business School (JIBS) vid Jönköping University i augusti 2016.

Efter att den formella omförordnandeprocessen nu är slutförd är det klart att Jerker Moodysson fortsätter som vd för JIBS under fyra år till.

Jerker MoodyssonFörstora bilden

Jerker Moodysson

– Det är mycket glädjande att Jerker fortsätter som vd och akademisk ledare för JIBS. Jerker har starkt stöd i organisationen, både inom JIBS och i JU:s ledning, och hans engagemang, kunskap och erfarenhet skapar förutsättningar för vidare framgångar. Jerkers fortsatta uppdrag som vd ger viktig stabilitet och långsiktighet i verksamheten. Jag ser fram emot att arbeta vidare tillsammans med Jerker, säger Agneta Marell, rektor för Jönköping University.

– Jag är tacksam för förtroendet. JIBS har många kompetenta medarbetare som verkligen brinner för sitt arbete. Vi har jobbat hårt för att bygga en organisation som kan ta tillvara på den kraften och omsätta den i samhällsnytta. Jag betraktar det vi åstadkommit under min första period som viktiga steg på vägen mot ett mål som ständigt utvecklas, därför känns det mycket inspirerande att få vara med en period till, säger Jerker Moodysson, vd och akademisk ledare för JIBS.

Jerker Moodysson är professor med inriktning mot innovation vid JIBS och han var tidigare aktiv vid Lunds universitet. Åren 2011–2016 var han chef för CIRCLE, Lunds universitets center för innovationsforskning. Hans disciplinära bakgrund är ekonomisk geografi och hans forskning handlar om innovation, tillväxt och omvandling i regionala ekonomier.

Kontaktuppgifter

Jerker Moodysson, jerker.moodysson@ju.se, 036-10 19 01

Agneta Marell, agneta.marell@ju.se, 036-10 10 01

2020-01-30