Stöd för företag under coronakrisen - "Vi har kunnat hjälpa"

Jerker Moodysson, vd för Jönköping International Business School (JIBS), är en del av 'Framtidskompassen', ett initiativ som The Harbor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. startade för att ge gratis rådgivning till lokala företag som kämpar genom coronaviruskrisen.

- Vi har hittills haft två sessioner och har redan kunnat hjälpa några företag, säger Jerker Moodysson.

Jerker Moodysson, vd för Jönköping International Business School, ger råd vid 'Framtidskompassen', som äger rum varje fredag i The Harbor, för Jönköpingsföretag som drabbats av coronaviruspandemin.

Företag i Jönköping har vänt sig till The Harbor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., ett lokalt centrum för innovation, för att få expertrådgivning om hur man hanterar sin verksamhet genom och efter coronavirus-pandemin. En panel med företagsledare och experter, som har erfarenhet av både krishantering och innovationsstrategi, samlas varje fredag ​​morgon för att välkomna lokala företagare som behöver stöd under denna svåra period. Rådgivningen är gratis och obegränsad.

Jerker Moodysson, vd för JIBS, är en av rådgivarna i panelen och har sett företag inom servicebranschen komma för att få råd.

- Vi har träffat restaurang- och hotellägare och ett par andra små tjänsteleverantörer. De är beroende av kassaflöde och just nu har det plötsligt sinat. Företag inom besöksnäringen är särskilt beroende av turister och affärsresenärer, och som vi vet reser inte människor just nu. Så vi har pratat med dem om att skapa nya affärsmodeller och nya sätt att nå en lokal marknad för att generera en del inkomst på kort sikt, men också på lång sikt för att hjälpa dem sprida sina risker och komplettera sina affärsströmmar, säger han.

En företagare som besökte en Framtidskompassens rådgivningsförmiddagar sa:

- det är ett jättebra initiativ, rätt sorts människor på plats som lyssnade och gav råd och som faktiskt förstår problemen som jag brottas med nu. De gav mig bättre förutsättningar att jobba vidare på dem och tips på hur jag skulle utveckla dem, hur jag ska planera min tid, samtal jag kan ringa, och så vidare. Jag lämnade med en positiv känsla och planerar komma tillbaka nästa fredag.

Framtidskompassen uppmuntrar företag att återvända för uppföljning efter deras första möten.

- Vissa företag har fått ’läxor’ baserade på våra råd, då kommer de tillbaka till uppföljningssessioner. Detta är inte bara en engångsmöjlighet; du kan komma tillbaka och använda oss så mycket du vill, förklarar Jerker Moodysson.

Framtidskompassen-sammankomsterna äger rum varje fredag ​​mellan 08:30 och 12.00 i The Harbor, Herenco Innovation Center, eller via Teams. Kontakta via info@the-harbor.com eller ring 0707467432.

Läs även: JIBS-forskarna Jerker Moodysson och Henry Lopez-Vega delar med sig av innovationstips på fredagar på The Harbor.

2020-04-21