Marcus Fahlén, före detta student, Verktygsteknik

Marcus Fahlén läste Verktygsteknik på Yrkeshögskolan vid Campus Värnamo. Han gjorde sin LIA (Lärande i arbete) på Forsheda Stålverktyg och började jobba där dagen efter examen.

Marcus Fahlén, före detta student på Yrkeshögskolan vid Campus Värnamo.

Marcus Fahlén läste Verktygsteknik på Yrkeshögskolan vid Campus Värnamo och fick jobb direkt efter examen.

Marcus Fahlén jobbar som Tool Manager på Forsheda Stålverktyg och hanterar bland annat ankomstkontroller av nya verktyg, inleveranser och bokning av frakter. Styrkan med Yrkeshögskolan tycker han är att kurserna till stor del utformas efter vad näringslivet efterfrågar.

- Näringslivet påverkar hur varje utbildning ska se ut för att studenterna ska ha uppdaterade kunskaper och färdigheter om yrket de läser till och kunna börja jobba på en gång när de är klara. Dessutom kommer lärarna direkt från arbetslivet, säger han.

Marcus tycker att Yh-utbildningen gav honom en bra grund att stå på inför framtiden.

- Akademiska studier varvades med praktiska inlärningsmoment. Man kände att man hade nytta av allt man läste och gjorde eftersom det är vad företagen vill att du ska kunna.

Han säger att utbildningen gav honom en språngbräda in i verktygsmakarnas värld.

- Om jag inte hade gått Verktygsteknik skulle inte Forsheda Stålverktyg ha fått upp ögonen för mig. Jag hade inte de mest optimala förkunskaperna, men Campus Värnamo och Forsheda Stålverktyg lärde mig det jag behövde för att kunna arbeta som verktygstekniker.

Marcus rekommenderar Yh-utbildningen till alla som är intresserade av att arbeta inom industrin – och som vill ha jobb fram till pensionen.

- Efter att ha läst den kan du gå in som allt möjligt på en tillverkande industri, som CNC beredare- och operatör. Du kan även jobba med svetsning, sänk- och trådgnistning samt mätteknik med mera.

Sidan uppdaterad